Юрій Ткаченко: «Аполітичність – хороша якість для голови суду»

Юрій Ткаченко: «Аполітичність – хороша якість для голови суду»

Голова Черкаської ОДА підтримує одного з кандидатів на пост голови обласного апеляційного суду.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«Сьогодні о 16.00 у обласному апеляційному суді обиратимуть нового голову, адже згідно нового закону від 8 квітня «Про відновлення довіри до судової влади України» звільнено голів усіх судів.
Згідно цього ж закону, голову обиратимуть шляхом таємного голосування більшістю від кількості суддів, які працюють там. Відповідно, жодних рекомендацій ні обласне, ні державне керівництво, ні громадськість з цього приводу давати не може. Вважаю це закономірним, адже у демократичному суспільстві судова гілка влади має бути незалежною.
Не знаю скільки буде претендентів на посаду голови суду, але знаю що з поміж них буде Володимир Бабенко, колишній очільник цієї інстанції. Свого часу я спілкувався з ним і можу сказати, що це людина прогресивних міркувань і сучасних поглядів. Його здобуток полягає у тому, що Бабенко домігся виділення приміщення для апеляційного суду і домігся розробки проектної документації для його реконструкції. Це важливо, адже наша область мала апеляційний суд з найгіршими умовами в Україні: він розміщувався у орендованому приміщенні, яке в 10 разів було менше від норми. Як результат, люди були змушені годинами чекати на східцях своєї черги – адже залів судових засідань лише два. Важливо, щоб ці позитивні зрушення не зійшли нанівець. До того ж він абсолютно аполітичний і ніколи не був членом жодної партії, не підтримував жодної політичної сили
На моє питання, чи згодний він пройти люстрацію Володимир Миколайович відповів, що Закон України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» є фактично люстраційним за змістом і, звісно, він готовий пройти передбачену цим Законом перевірку.
Тож сподіваюсь, що сьогодні служителі Феміди будуть максимально незалежними і об’єктивними».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x