Студенти-історики ЧДТУ знайшли численні артефакти

Студенти-історики ЧДТУ знайшли численні артефакти

На Чигиринщині тривають двотижневі археологічні розкопки Молюхового Бугра студентами-істориками Черкаського державного технологічного університету, під керівництвом відомого археолога України Тетяни Нераденко. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби ЧДТУ.

Майбутні музеєзнавці та експерти культурно-історичних цінностей ЧДТУ разом із завідувачем кафедри історії України та суспільних дисциплін Іриною Стадник, в межах двотижневої практики досліджують давній могильник та поселення, яке було заселено з другої половини V до початку другої чверті III тисячоліття до н.е.

Ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор та проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентин Лазуренко відвідали студентів на розкопках, познайомились із цікавими знахідками, привезли смаколиків.

Черкаські археологи розкопали численні фрагменти кераміки доби неоліту та енеоліту, знаряддя праці з кремнію, зокрема крем’яний серп, та багато кісток тварин. Завдяки археологічним знахідкам студенти склали комплексне уявлення про побут та харчування давніх людей.

ДЛЯ ДОВІДКИ: Молю́хів Буго́р – відома археологічна пам\’ятка України і Східної Європи доби неоліту (др. пол.V – пер. пол. IV тис. до н. е.) та енеоліту (др. пол. IV – пер. пол. ІІІ тис. до н. е.). Поселення розташоване на давній піщаній дюні в заплаві Тясмину на північ від села Новоселиця Чигиринського району Черкаської області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x