Юний черкаський гімнаст представить Україну на Юнацьких Олімпійських іграх

Юний черкаський гімнаст представить Україну на Юнацьких Олімпійських іграх

Черкаський гімнаст Назар Чепурний представлятиме Україну на ІІІ Юнацьких Олімпійських іграх. Перепустку він виборов у вправах з багатоборства під час Міжнародних змагань зі спортивної гімнастики, які відбулися наприкінці червня у столиці Азербайджану. Про це «Новій Добі» стало відомо з прес-служби Черкаської ОДА.

Вихованець черкаської ДЮСШ «Олімпія» ФСТ «Україна» нині відпочиває вдома та спільно з тренером Іриною Надюк відпрацьовує помилки, допущені під час змагань у Баку, та вже розпочинає підготовку до Чемпіонатів України та Європи, що пройдуть у серпні. Твердить, перепустку на Юнацькі Олімпійські ігри здобути було не просто. За неї боролися чимало суперників з різним рівнем підготовки. Чистота та важкість комбінацій – серед основних показників виконуваних спортсменами вправ.

Тренерка, голова громадської організації Черкаського обласного фізкультурно-спортивного товариства «Україна» Ірина Надюк відзначає, що спортивні гімнасти області готові показувати високі результати на змаганнях. Втім, вони вимушені тренуватися на старому обладнанні, які потребує оновлення. Подбати про придбання нового обіцяють обласні владці.

– Черкаські спортсмени мають надзвичайний потенціал, – каже заступник очільника області Костянтин Омаргалієв. – Адже велика кількість спортсменів відбирається, тренуються та готуються до змагань вищого рівня. Про умови, в яких вони тренуються ми знаємо. Зокрема, й наші спортивні гімнасти. Вони зараз потребують заміни жердини, брусів та чимало іншого. Ми усіляко намагатимемося підтримувати наших атлетів, аби вони готувалися на належному рівні. Клопотатимемо перед депутатами обласної ради про виділення коштів на це.

Відзначимо, цього року ІІІ Юнацькі Олімпійські ігри проходитимуть 6-18 жовтня у Буенос-Айресі (Аргентина). Учасниками змагань стануть юні атлети віком від 15 до 18 років з 206-ти країн світу. Тут розіграють 241 комплект нагород у 32 видах спорту (34 спортивні дисципліни). ЮОІ-2018 пройдуть під слоганом «Відчуй майбутнє». Лозунг Ігор несе в собі надію, що 3998 спортсменів, які братимуть участь в перших в історії ЮОІ з чіткою гендерною рівністю (1999 хлопців та 1999 дівчат), стануть прикладом взаємодії та єдності, а також джерелом для життєвих покращень через спорт для молодих людей з усього світу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x