Представники ЧДТУ взяли участь у ювілейній проектній зустрічі Водна Гармонія ERASMUS+

Представники ЧДТУ взяли участь у ювілейній проектній зустрічі Водна Гармонія ERASMUS+

Десята ювілейна передостання проектна зустріч «Harmonising water related graduate education/Water Harmony» в межах європейської програми ERASMUS+ (www.waterh.eu) відбулася в Україні, в ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет» (місто Дніпро). У заході взяли участь завідувач кафедри хімічних технологій та водоочищення Черкаського державного технологічного університету професор Геннадій Столяренко, доцент Андрій Громико та аспірант Сергій Шмиголь. Про це «Нова Доба», дізналася з офіційного сайту ЧДТУ.
Фокус зустрічі був спрямований на аналіз виконання взятих партнерами зобов’язань. Зокрема було обговорено прогрес у роботі над навчальними дисциплінами «Управління водними ресурсами», «Очистка комунальних стічних вод», «Очистка промислових стічних вод», «Водопостачання», «Академічне письмо» і «Підприємництво та інновації». На даний момент розроблено, відрецензовано і розміщено на платформі дистанційної освіти Норвезького університету природничих наук 73 лекції (90% всіх від всіх запланованих). Крім того, розроблені і відрецензовані два лабораторні практикуми для курсів Водопостачання і Очищення стічних вод, що складаються з 17 лабораторних робіт. Університети-партнери прозвітували про закупівлю лабораторного обладнання (для кожного з українських університетів було виділено по 1,2 млн грн.) та його використання у навчальному процесі.
У форматі групової роботи учасники зустрічі обговорили питання «Яким чином краще за все промотувати підприємництво серед студентів ВНЗ, зокрема як на це може вплинути університет та кожен з учасників особисто». Результатом стали узагальнені рекомендації, які будуть доступні для всіх охочих.
Останній день зустрічі був присвячений ознайомленню з університетом, де учасники зустрічі змогли особисто оцінити внесок проекту в розвиток університету: відвідали нові лабораторії водних технологій і провели збори в сучасному конференц-залі університету, оновленому частково також за рахунок проекту. Крім основної програми в учасників зустрічі була можливість відвідати візитну картку міста Дніпро – Національний центр аерокосмічної освіти молоді ім. А.М. Макарова, прогулятися історичними місцями, насолодитися свіжим бризом на найдовшій набережній Європи, а також оцінити красу Дніпра-міста та Дніпра-річки з різних оглядових майданчиків і з палуби піратської шхуни.
Остання проектна зустріч, де обговорюватимуться результати проекту, їх сталість після завершення та фінальний звіт, відбудеться в Норвегії в жовтні цього року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x