На Черкащині засуджено молодика за нанесення тілесних ушкоджень поліцейським

На Черкащині засуджено молодика за нанесення тілесних ушкоджень поліцейським

Засуджено 18-річного хлопця одного із сіл Черкащини за опір та умисне заподіяння тілесних ушкоджень працівникам поліції. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаської місцевої прокуратури.

Черкаською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні відносно молодика, який обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження), ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків щодо охорони громадського порядку), ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що молодий хлопець, будучи неповнолітнім на момент вчинення вказаних кримінальних правопорушень, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння на одній із вулиць села, під час конфлікту з 44–річним односельцем, спричинив йому легкі тілесні ушкодження.

В подальшому, того ж вечора порушуючи громадський порядок, нецензурно виражався у бік як місцевих жителів так і представників сектору реагування патрульної поліції та на законну вимогу правоохоронців щодо припинення протиправних дій, продовжував чинити опір працівникам поліції, які його конвоювали у вигляді активної фізичної протидії з нанесення їм легких тілесних ушкоджень, після чого вже перебуваючи у кайданках, зник із місця вчинення злочину.

За принципової позиції прокурора, який враховуючи тяжкість вчиненого злочину, наполягав на суворому покаранні, вироком Черкаського районного суду міста Черкаси зловмисника визнано винними за ч. 1 ст. 125, ч. 2 ст. 342, ч. 2 ст. 345 КК України та за сукупністю злочинів призначено покарання у вигляді 2 років позбавлення волі.

На цей час вирок не набрав законної сили та вивчається прокуратурою на предмет законності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x