Більше 300 осіб з інвалідністю знайшли роботу на Черкащині

Більше 300 осіб з інвалідністю знайшли роботу на Черкащині

Ключовою ланкою в реалізації політики трудової зайнятості осіб з інвалідністю в Україні є Державна служба зайнятості. Саме в службі зайнятості кожній особі з інвалідністю надається допомога в підборі відповідної роботи згідно з професійними навичками, знаннями, індивідуальною програмою реабілітації та з урахуванням побажань щодо умов праці. Про це «Новій Добі» стало відомо з прес-служби Черкаського обласного центру зайнятості.

Також, особи з інвалідністю можуть залучатись до тимчасової зайнятості (громадські та інші роботи тимчасового характеру), пройти професійну підготовку, перепідготовку, підвищити кваліфікацію з урахуванням потреб місцевого ринку праці, отримати юридичну консультацію з питань працевлаштування.

Так, з початку 2018 року на обліку в Черкаській обласній службі зайнятості перебували 1 598 осіб з інвалідністю, із них: жінки – 669 осіб, молодь до 35 років – 270 осіб, мешканці сільської місцевості – 492 особи.

Слід зазначити, що за перше півріччя поточного року, за допомогою центрів зайнятості та філій області працевлаштовані 368 осіб з інвалідністю, 126 осіб проходили навчання за направленням служби зайнятості та 374 особи – брали участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Із початку 2018 року 9 осіб з інвалідністю започаткували власну справу, отримавши одноразову виплату допомоги по безробіттю.

Всі працездатні особи з інвалідністю, які бажають працювати, можуть скористатися послугами служби зайнятості безкоштовно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x