Про зміни до Положення про ведення касових операцій

ДПІ у м. Черкасах Головного управління ДФС у Черкаській області повідомляє, що з 01.06.2018 року вступила у дію постанова Правління Національного банку України від 24.05.2018 № 54, якою внесені зміни до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29.12.2017 № 148.

Звертаємо увагу платників податків на те, що вказаною постановою Національним банком України впорядковано питання використання нових форм касових документів; надано право суб’єктам господарювання розробити та затвердити порядок оприбуткування готівки в касі та порядок розрахунку ліміту каси з урахуванням норм Положення про ведення касових операцій; дозволено підприємствам/установам користуватися лімітами каси, установленими та затвердженими до набрання чинності цією постановою.

Крім того, вказаною постановою внесені суттєві зміни в частині оприбуткування та визначення оприбуткування готівки, чітко визначено питання застосування книг обліку розрахункових операцій при застосуванні реєстраторів розрахункових операцій і розрахункових книжок, а також уточнений перелік документів, що свідчить про здавання виручки до банку та є підтвердженням оприбуткування готівки в касах суб’єктів господарювання. Звертаємо увагу як керівників підприємств/установ, так і фізичних осіб-підприємців на необхідність дотримання вказаних норм Положення про ведення касових операцій з урахуванням внесених змін при організації роботи з готівкою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x