Меценати подарували Черкаському паліативному центру кондиціонери

Меценати подарували Черкаському паліативному центру кондиціонери

Днями Центр спеціалізованої паліативної допомоги при Обласному онкологічному диспансері отримав подарунок від небайдужих людей. Компанія «Ekreative» ГО «Нові Люди – Черкаси» вручили закладу 3 нові кондиціонери. Тепер хворі, що потребують паліативної медичної допомоги в закладі матимуть значно комфортніші умови і можливості для лікування.

Ідея про придбання саме кондиціонерів для закладу з’явилася не випадково, але спочатку вона мала дещо іншу форму.

Меценати подарували Черкаському паліативному центру кондиціонери

– У нас отримував допомогу хлопчик, якому дуже подобалися комп’ютерні ігри, – розповідає завідувач Обласного центру паліативної допомоги КЗ «Черкаський обласний онкологічний диспансер» Черкаської обласної ради Максим Босенко. – Ним опікувалася керівник благодійного дитячого фонду Світлана Федорова. Ми досить довго думали, чим допомогти юнаку, як його можна порадувати. Світлана Євгенівна звернулася до ІТ-компанії «Ekreative». Вони зібрали кошти на шолом віртуальної реальності, але придбати його вже не встигли. Наш пацієнт пішов у кращий світ. Тоді вони звернулися до нас із запитанням, на що можна витратити зібрані кошти. Саме тоді стояла надзвичайна спека і я сказав, що було б непогано придбати кондиціонер. Тепер відповідне обладнання встановлене в палатах № 1, № 3 та № 7.

– Та робота, яка здійснюєте саме тут дуже важлива, і те, що ми можемо до цього долучитися, для нас дуже приємно, – відзначив голова ГО «Нові Люди – Черкаси» Павло Валенчук. – Одна з наших позицій, на яких ми будуємо своє життя, бізнес, і служіння громаді, тримається на тому, що кожна людина має гідність. Якщо цю гідність належним чином підтримати, людина розкриється в найкращій своїй якості. Саме тому, можливість людям завершити свій шлях гідно – це основна причина за якої ми намагаємося надавати цю допомогу.

Меценати подарували Черкаському паліативному центру кондиціонери

– Наша команда називається «Ekreative». До неї входить біля 100 людей. Наша мета – робити власні креативні мобільні додатки, програми. Наша зона комфорту – це все місто зі його проблемами. Серед нас є люди, в яких рідні теж помирали від онкологічних захворювань і тому ця проблема для нас важлива, – говорить директор компанії «Ekreative» Віктор Євпак. – Коли ми почули, що є можливість долучитися і трохи зменшити ту біль людини, яка на кінці свого життя зможе легко дихати свіжим і прохолодним повітрям. Для нас це було простим і легким питанням для вирішення.

Меценати подарували Черкаському паліативному центру кондиціонери

– Центр паліативної допомоги було створено у вересні 2017 року на виконання обласної програми розвитку паліативної допомоги у Черкаській області, – говорить головний лікар КЗ «Черкаський обласний онкологічний диспансер» ЧОР Віктор Парамонов. – Він спочатку функціонував на 10 ліжок, потім на 15, з грудня 2017 року наказом проектна потужність цього центру планується 50 ліжок. З вересня 2017 року на наших ліжках проліковано 42 хворих. З 1 січня і по 1 червня 2018 року в нас проліковано 74 хворих. Всі хворі в нас забезпечені медикаментами, які дозволяють знімати їхні симптоми хвороби, у тому числі і гострий біль, який виникає внаслідок захворювань. Та, на жаль, державних коштів не достатньо для того, щоб повністю забезпечити всі потреби закладу. Про це свідчить і те, що в саму програму закладена можливість того, що розвиток паліативної допомоги буде йти у тому числі і за рахунок не бюджетних коштів.

За словами завідувача Обласного центру паліативної допомоги КЗ «Черкаський обласний онкологічний диспансер» Черкаської обласної ради Максима Босенка нинішній подарунок не єдиний у здобутку закладу. Зокрема нещодавно керівник Студії розвитку «Наснага» Ольга Чіпенко, від імені свого колективу, що вона очолює, подарувала закладу кисневий концентратор у дитячу палату. Самі ж палати допомогли відремонтувати БФ «Таблєточки», трохи раніше фінансовий директор фірми «Manezh» Олена Антонюк допомогла встановити кондиціонер у палату № 5.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x