На Черкащині втілюють програму з розвитку рибного господарства

На Черкащині втілюють програму з розвитку рибного господарства

Кампанія із зарибнення Кременчуцького водосховища стартувала на Черкащині. Вона відбувається у межах обласної програми з розвитку рибного господарства.

На почин у Дніпро в межах Чорнобаївського району випустили близько 350 тис. екземплярів малька коропа. Він вирощений у ДП «Іркліївський риборозплідник».

На Черкащині втілюють програму з розвитку рибного господарства

– Останні роки ми системно підходимо до питання відновлення ресурсів Кременчуцького водосховища, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – За нашої ініціативи розроблено, а потому ухвалено обласною радою, обласну програму з розвитку рибного господарства. І вже другий рік на ці потреби ми спрямовуємо кошти з обласного бюджету. Ідеться про 2 млн грн. Окрім того, залучаємо місцеві бюджети, а також традиційно долучаються підприємства-забруднювачі та користувачі водних ресурс. У такий спосіб минулого року Кременчуцьке водосховище зарибнено на майже 90 тонн малька рослиноїдних риб. До речі, весь зарибок був із нашого державного підприємства «Іркліївський риборозплідник». Воно виграло тендер.

Нагадаємо, збереження довкілля є одним із пріоритетів обласної «Стратегії-2020».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x