Уманчанина підозрюють у збуті ртуті

Уманчанина підозрюють у збуті ртуті

Уманською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного збуту жителем Уманського району ртуті, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 321 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних і сильнодіючих речовин) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби прокуратури Черкаської області.

Учора, 16.07.2018, в рамках указаного вище кримінального провадження, Уманською місцевою прокуратурою у скоординованій співпраці з працівниками Управління Служби безпеки України в Черкаській області та Уманського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області затримано 39-річного чоловіка під час збуту місцевому жителю близько 3 кг речовини, що за своїми ознаками та властивостями схожа на металічну ртуть. Вилучену речовину направлено на відповідні експертизи.

Уманчанина підозрюють у збуті ртуті

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України біля одного з кафе в м. Умань під час отримання від покупця грошових коштів у розмірі 12 тис. грн., які в ході обшуку вилучено правоохоронцями.

Наразі тривають першочергові слідчі та процесуальні дії, вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 321 КК України, та обрання запобіжного заходу.

Довідково: санкція ч. 4 ст. 321 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x