Студенти-історики ЧНУ проводять розкопки на території Трахтемирова

Студенти-історики ЧНУ проводять розкопки на території Трахтемирова

Студенти навчально-наукового інституту історії й філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького у межах археологічної практики продовжують розкопки на території Трахтемирова. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби навчального закладу.

Як зазначив професор ННІ історії і філософії Анатолій Морозов, трахтемирівська земля зберегла пам’ятки майже всіх історичних епох: від мідно-камяного віку до пізнього середньовіччя – козацьких часів. За кількістю та цінністю історико-культурних пам\’яток територія парку є однією з найбільших на Наддніпрянщині.

Студенти-історики ЧНУ проводять розкопки на території Трахтемирова

Усього на державний облік на території заповідної території «Трахтемирів» взято 63 археологічних об’єкти (більше 100 пам’яток), серед них: поселення трипільської культури; пам’ятки епохи бронзи; раннього залізного віку; городища і поселення скіфського часу та зарубинецької культури (городища, поселення і могильники); поселення черняхівської культури; пам’ятки раньословянського і давньоруського часу та пам’ятки козацьких часів. До їх дослідження нині докладають свої сили студенти-археологи Інституту історії і філософії ЧНУ ім. Б.Хмельницького».

Також Анатолій Георгійович наголосив, що під час проходження практики, студенти вже зробили цікаві відкриття та знайшли цінні експонати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x