До ЧДТУ завітали викладачі з-за кордону

До ЧДТУ завітали викладачі з-за кордону

Лекції від професорів та докторів наук провідних європейських університетів, обмін кращими практиками в сфері викладання у вищій школі, обговорення майбутньої співпраці – це та багато іншого стало можливим для Черкаського державного технологічного університету дякуючи проекту «Гармонізація дипломної освіти, пов\’язаної з водними ресурсами» (WaterHarmony) європейської програми «Erasmus+». Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби ЧДТУ.

На початку липня кафедра хімічних технологій та водоочищення ЧДТУ гостинно приймала мобільність викладачів Норвезького Університету Природничих Наук, Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині (Польща) та Університету прикладних наук Оствестфален-Ліппе (Німеччина).

З лекціями про «Мембранні процеси для очистки стічних вод» та «Циркулярність у водному секторі» виступив доктор Zakhar Maletskyi, а доктори з Польщі Andrzej Zolnowski та Michal Smoczynski представили слухачам лекції за темами «Сільськогосподарські джерела забруднення води» та «Характеристика харчової промисловості з точки зору управління водними ресурсами». Професор Martin Oldenburg з німецького університету представив слухачам свої напрацювання в сфері «Анаеробна очистка стічних вод» та «Мікрозабруднювачі». Завідувач лабораторії водоочищення Університету Оствестфален-Ліппе Claudia Steinert розповіла про лабораторні роботи, що проводять німецькі студенти, про тонкощі лабораторного аналізу та наукові дослідження кафедри.

До ЧДТУ завітали викладачі з-за кордону

Окрім лекцій та щоденних засідань з обговорення стану справ кафедри, учасники мобільності мали можливість завітати до підприємств, які є базами практик для студентів кафедри хімічних технологій та водоочищення ЧДТУ та потенційними місцями працевлаштування для випускників. Зокрема, люб’язно прийняти гостей погодилося найбільше в Україні підприємство з виготовлення інфузійних розчинів ТОВ «Юрія-Фарм», для якого питання якості води та її чистоти є запорукою успіху бізнесу і де вже 49 випускників кафедри отримали роботу. Вразив науковців обладнаний за останнім словом техніки Інститут здоров\’я рослин корпорації Ukravit, офіційне відкриття якого відбулося минулого місяця. Основним питанням під час обговорення з представниками підприємств стало те, яким чином університет має готувати фахівців, щоб максимально відповідати потребам промисловості.

До ЧДТУ завітали викладачі з-за кордону

Нагадаємо, що в липні минулого року університет приймав Проектну зустріч. Учасники ж цьогорічної мобільності мали можливість порівняти стан кафедри хімічних технологій та водоочищення ЧДТУ «до та після» і відзначають колосальний прогрес: ремонт в лабораторіях та аудиторіях, закуплене нове обладнання та реактиви. У поєднанні з новими навчальними та лабораторними курсами, що будуть розроблені до завершення проекту, якість освітніх послуг значно зросте.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x