Близько 1000 категорійних дітей Черкас можуть оздоровитися на морі за кошти міської ради

Близько 1000 категорійних дітей Черкас можуть оздоровитися на морі за кошти міської ради

Попри негативні моменти й проблемні ситуації з тендерними процедурами торік, цьогоріч Департамент освіти і гуманітарної політики Черкаської міської ради досить активно взявся за оздоровлення дітей міста Черкас. Так у цьому році вже близько 1 000 дітей оздоровилися при шкільних таборах, а також близько 200 осіб відпочили й оздоровилися у таборі «Старт», який функціонує на базі однієї зі шкіл міста. Також сьогодні відбувається оздоровлення у спортивному таборі «Юний моряк», куди з’їхалися всі охочі учні спортивних шкіл міста. Про це сьогодні на прес-конференції у виданні «Нова Доба» повідомив Сергій Воронов, директор Департаменту освіти і гуманітарної політики ЧМР.

Водночас, як повідоми Сергій Воронов, за рахунок обласних путівок удалося оздоровити близько 150 дітей міста Черкас у селі Сергіївка в Одеській області. А вже вчора підписали й сьогодні зареєстрували договір від 23.07.2018 року, який опубліковано в системі «Prozorro», на оздоровлення категорійних дітей власне за кошти Черкаської міської ради.

– Це 4,6 мільйона гривень, на які мають оздоровитися близько тисячі черкаських дітей. Участь у конкурсі брали 6 таборів, які хотіли б забезпечити відпочинок нашій дітворі, проте не всі мали на те відповідні умови – прибережна лінія до 1 кілометра, дотримання вимог безпеки, як у догляді за дітьми, так і пожежної, – розповів Серігй Воронов. – Власне, як і торік, нам намагалися завадити провести цей конкурс, писали різні скарги в антимонопольний комітет, проте ми таки зможемо відправити на відпочинок тих, то цього потребує.

Направляти на відпочинок у село Лазурне Херсонської області протягом серпня–вересня 2018 року будуть дітей таких категорій:
– діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;
– діти учасників АТО;
– діти, один з батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер унаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту;
– діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи;
– діти, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф;
– діти з багатодітних та малозабезпечених родин;
– діти, батьки яких загинули при виконанні службових обов‘язків, від нещасних випадків на виробництві;
– талановиті та обдаровані діти – переможці (І–ІІІ місце) міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад тощо.

Так протягом усього літа Департамент освіти і гуманітарної політики збирав списки категорійних дітей, охочих оздоровитися на морському узбережжі. Відтак, наразі вже є близько 500 заяв від дітей з черкаських сімей. Усього ж за цим договором оздоровитися 824 особи. Путівка покриває всі витрати на проживання й харчування. Єдине – оплата проїзду, який вартує менше тисячі гривень, лягає на плечі батьків.

– Ми запрошуємо батьків дітей АТОвців, у нас дуже мало заяв від такої категорії, та всіх інших прийти і написати заяву на відпочинок і оздоровлення своїх малюків. Ми чекаємо на вас у департаменті, кабінет 106, – зауважив Сергій Воронов.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x