На Уманщині придбали шкільний автобус для опорної школи

На Уманщині придбали шкільний автобус для опорної школи

Ладижинська ЗОШ I-III ступенів, що є опорним навчальним закладом в Уманському районі, відтепер з новим шкільним автобусом. Для його придбання виділили 1 млн 850 тис. грн. Кошти спрямували з районного та обласного бюджетів 50/50. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаської ОДА.

Автобусом будуть підвозитися учні з прилеглих сіл – Фурманки, Ропотухи, Шарино, Ятранівки, Рижавки та Городниці.

На Уманщині придбали шкільний автобус для опорної школи

– Діти повинні із задоволенням ходити до школи. У них, як і вчителів, має бути можливість комфортно та безпечно доїхати на уроки та повернутися додому, – зазначив очільник району Євгеній Данченко.

Водночас Євгеній Михайлович подякував народному депутату України Антону Яценко, Ладижинській сільській раді та сільським головам, які посприяли у закупівлі транспортного засобу.

Після вручення автобусу за участю сільських голів, депутатів районної ради та керівництва школи було проведено круглий стіл, на якому піднято ряд важливих питань, які першочергово необхідно вирішити у Ладижинській школі, а це питання ремонту даху шкільної їдальні.

Довідково:
У 2017/2018 в Ладижинській школі функціонувало 12 класів, навчалося 233 дітей. Школа нагороджена Дипломом ІІІ ступеня за участь в регіональному етапі Всеукраїнського громадського огляду-конкурсу стану умов і охорони праці, м. Черкаси, 2017 рік.

Із 2013 року школа працює над науково-методичною темою «Компетентне використання інтерактивних форм і методів навчання педагогами – умова забезпечення ефективної і якісної освіти».

У 2018/2019 навчальному році в опорному навчальному закладі Ладижинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів освітнім процесом буде охоплено 29 першокласників, для цього відкриється два класи (1-А та 1-Б). За рішенням педагогічної ради 1-А клас братиме участь у науково-педагогічному проекті «Інтелект України», 1-Б навчатиметься за програмою Нової української школи. Організація освітньої діяльності здобувачів початкової освіти сприятиме вільному розвитку творчої особистості дитини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x