Два тижні веселощів у таборі «Friendship» у Бузівській ОТГ

Два тижні веселощів у таборі «Friendship» у Бузівській ОТГ

Літо – пора нового яскравого життя. І цьогоріч літній відпочинок учні Бузівської загальноосвітньої школи І-ІІІ провели з користю, адже для них при школі працював англомовний табір «Friendship». Пише Економіка сьогодення.

Два тижні веселощів, пізнавальних та рухливих ігор, захоплюючих квестів, різноманітних творчих завдань, живого спілкування з однолітками та безцінної практики розмовної англійської разом із волонтером з США. Все це стало можливим завдяки перемозі у проекті GoCamps-2018, заявку і відеоролик на який підготували учні старших класів Бузівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів разом із вчителем англійської мови Світланою Геннадіївною Шульгою.
Варто зауважити, що навчання проходило без звичних нам класів, лімітованих уроків – політ фантазій, ігри та багато-багато спілкування!
Особливість англомовного табору «Friendship» полягає в тому, що дітям було поставлено завдання розробити проекти, спрямовані на покращення життя у рідній громаді, збереження екології, зміцнення здоров’я.

Тож заключним етапом діяльності англомовного табору «Friendship» при Бузівській школі була презентація соціальних проектів, які розробили та реалізували самі учні: перша група – створення дизайну орнаменту для оздоблення шкільного паркану; друга група – пошив екосумок з метою відмови від пластикових пакетів; третя група – підбір музики і розробка рухів для ранкової гімнастики.
За словами Світлани Геннадіївни, Бузівська школа вперше взяла участь у проекті GoCamp і стала фіналістом цього конкурсу, отримавши статус ШколаGoCamp – табору з поглибленим вивченням англійської мови – і вигравши приїзд іноземного волонтера.
«Ми переконані, що живе спілкування іноземною мовою допоможе нашим діткам краще вивчити англійську. Адже головним правилом табору – є спілкування англійською», говорить Світлана Геннадіївна.
Крім англомовного табору «Friendship» при Бузівській загальноосвітній школі працювали ще пришкільний і трудовий.
У пришкільному таборі відпочинку «Джерельце» перебували діти до 6 класу.На початку роботи табору всі учасники яскраво презентували свої загони: «Краплинки», «Сонечко», «Водограй» та «Дзвіночки». Щоденно у таборі проводилися пізнавальні туристичні прогулянки, спортивні ігри та змагання та маса приємних вражень. Усі діти відвідали 5 екскурсій, які їм оплатила громада.

Старшокласники теж не сиділи без діла. Адже табір праці та відпочинку «Юність» при Бузівській школі – це джерело позитивних емоцій та вражень, де діти поєднували суспільно-корисну працю із цікавим змістовним відпочинком. Кожен день був насичений новими подіями і заходами.
Приємно, що про дитяче дозвілля турбується і місцева влада. Саме за кошти, виділені Бузівською сільською радою, було організовано харчування у пришкільних таборах громади. Голова громади Олександр Фуркало вважає, що дитячі табори відпочинку дали можливість дітям не лише відпочити, зняти фізичні та психологічні навантаження, а й створити нові умови для збагачення соціального досвіду дітей, отримання ними нових знань і вмінь, урізноманітнити дозвілля, зробити їхнє життя веселим, цікавим та змістовним. І з цим погоджуються всі мешканці сіл.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x