На Уманщині в лісництві вирощують понад 30 видів декоративних рослин

На Уманщині в лісництві вирощують понад 30 видів декоративних рослин

У Синицькому лісорозсаднику Уманського лісгоспу вирощують понад 30 видів декоративних рослин. Туї, самшити, спіреї, ялівці, вейгела, сантоліна багато інших – усе це користується неабиякою популярністю як серед місцевої громади, так і серед установ та організацій з усієї області. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

В теплиці, що розташована поряд із розсадником, в коробах проводиться живцювання декоративних рослин. Загалом тут вирощують понад 15 видів декоративних порід, які згодом висаджуються у відкритий грунт на розсадник. Найпопулярніші серед них форзиція, лаванда, лапчатка, барбарис, дерен, гортензія, керія, вейгела, сантоліна, піон деревовидний, жасмин. Щорічно підприємство працює в напрямку збільшення асортименту.

На Уманщині в лісництві вирощують понад 30 видів декоративних рослин

У Синицькому лісорозсаднику багато років працюють над вирощуванням якісного декоративного посадкового матеріалу. У господарстві напрацьовано цінний досвід вкорінення живцями, розмноження насінням та щепленням, закладено маточні плантації декоративних видів.

Для безперебійного забезпечення тепличного господарства водою тут облаштували свердловину. Адже для вирощування якісного посадкового матеріалу необхідно дотримуватись правильного температурного режиму та оптимального рівня вологості. Саме з цією метою в теплиці було встановлено систему туманного зрошення.

Синицький лісорозсадник найбільше спеціалізується на декоративному посадковому матеріалі. Тут традиційно дбають про якість саджанців та постійно поліпшують всю необхідну інфраструктуру, щоб отримати якісні рослини для реалізації. Для збільшення попиту щороку розширюємо асортимент, що дозволяє збільшити обсяги вирощування й, відповідно, результативність цього напрямку роботи, – зазначає директор ДП «Уманське лісове господарство» Іван Назаревич.

Також на території розсадника розміщена і плантація новорічних ялинок – загальною площею 9,3 га. Зелені красуні на будь-який смак, а головне, тут можна придбати новорічне дерево із комом землі і в подальшому висадити у себе на ділянці, або в лісі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x