ЧНУ запрошує на навчання за спеціальністю «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка»

ЧНУ запрошує на навчання за спеціальністю «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка»

Кафедра якості, стандартизації та управління проектами навчально-наукового інституту природничих наук запрошує першокурсників на навчання за спеціальністю 152 Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка. У 2018 році заплановано набір за державним замовленням в обсязі 10 місць за денною формою навчання. Вступ здійснюється на основі загальнодержавного відкритого конкурсу. Повідомляють у прес-службі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Предмети ЗНО для вступу за державним замовленням: українська мова та література, математика, фізика або іноземна мова. При вступі на контракт може бути використано наступний перелік сертифікатів: українська мова та література; математика; фізика, або іноземна мова, або географія, або історія України.
Це відносно нова спеціальність в університеті – вперше набір було здійснено в 2017 році. Що це за спеціальність та які переваги мають її випускники? Відповіді нижче.
Метрологія – це наука про вимірювання, методи і засоби забезпечення точності вимірювань. Метрологія пов’язана також із стандартизацією та сертифікацією продукції, що випускається. Вимірювальна інформація – це основа сучасного комп’ютеризованого середовища. Програмування інтелектуальних засобів вимірювання, інформаційні технології в метрології та вимірювальній техніці, інтернет-метрологія, електроніка та мікропроцесори, програмне та апаратне забезпечення вимірювальних засобів та комп’ютерних систем, їх моделювання та проектування, теоретична, законодавча та прикладна метрологію тощо – це далеко не повний перелік тих знань, якими буде володіти випускник даної спеціальності.
Наші випускники можуть бути:
• фахівцями із проектування інформаційно-вимірювальних систем, пристроїв і систем вимірювання, контролю та діагностики;
• працівниками служб метрології, стандартизації та сертифікації державних центрів та підприємств різних галузей промисловості, фахівець з впровадження систем керування якістю продукції;
• інженерами служб контрольно-вимірювальних приладів і автоматики (КВПіА) підприємств енергетичної, хімічної, нафтогазової, харчової машинобудівної та інших галузей промисловості;
• інженерами-електромеханіками сервісних центрів із обслуговування медичної техніки, транспортних засобів, технологічного обладнання;
• розробниками процесорних віртуальних та інтелектуальних засобів вимірювання, контролю та діагностики;
• розробниками програмного забезпечення для інформаційних систем виробничого контролю, діагностики та моніторингу стану технічних об\’єктів та інше.
Після завершення бакалаврату студенти можуть продовжити навчання за цією спеціальністю в Черкаському національному в магістратурі.
За детальнішою інформацією звертайтеся за телефонами: (0472) 37-15-51; 063 5585982 або в 312 аудиторію навчального корпусу №1.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x