Бібліотеки Черкащини поповняться 12 тисячами книг

Бібліотеки Черкащини поповняться 12 тисячами  книг

Цьогоріч в області надрукують 35 нових видань суспільно необхідної літератури. Їх розподілять між шкільними та публічними бібліотеками Черкащини. Про це сказав перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. Повідомляють в прес-службі ЧОДА.

– Понад 3 десятки видань загальним тиражем 12 тисяч примірників. Саме стільки книг зможемо надрукувати нинішнього року за обласний кошт, – каже Віталій Коваль. – Це, насамперед, література художня, історична, краєзнавча, також дитяча. Остаточний перелік для друку визначили за результатами проведених засідань експертної ради ОДА з питань книговидавничої справи. На друк цього року передбачили більше мільйона гривень – у межах регіональної програми розвитку інформаційного простору Черкаської області на 2012-2018 роки.

За словами Віталія Володимировича, під час проведених нинішнього року засідань експертної ради вивчали, зокрема, й потребу у виданнях для дітей із вадами зору й слуху, досвід дейзі-бібліотек Львівщини. Також визначали доцільність і якість художнього та змістового наповнення поданих на розгляд тематичних книжкових макетів. У подальшому ж експертна рада ще вивчатиме в цілому потребу закладів освіти, спеціалізованих бібліотек у такій соціальній літературі, визначатиметься із жанрами, специфікою, кількістю книг і віковою категорією осіб, які потребують літератури шрифтом Брайля, аудіо-книг.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x