На День міста в Черкасах планують встановити рекорд України

На День міста в Черкасах планують встановити рекорд України

Сьогодні в прес-центрі «Нової Доби» Дмитро Зборовський та Володимир Костенко презентували нове явище для нашого міста − інтелектуальну гру Mass Chess.
− Ми презентуємо колективну гру в шахи, в якій можуть брати участь сотні, а то й тисячі людей одночасно. Класичним є уявлення, що в шахи можуть грати лише дві людини, − розповідає Дмитро Зборовський. – Ми вирішили гру перевести в цифровий режим. Для цього зробили такий додаток, в якому люди можуть грати в шахи, наприклад, 100 на 100 водночас.
Як почати грати в такі шахи. Ви заходите в гру на телефоні, планшеті чи комп’ютері з’являється шахова дошка. Ви робите свій крок і програма вираховує, за який крок проголосувала найбільша кількість людей, і здійснює його. Крім того, кожен гравець отримуватиме свій рейтинг. Люди в цю гру можуть грати або ж з мобільного додатку, або ж зі свого ПК.

Цей проект уже презентували раніше, тобі відбувалась «Битва за місто», коли Черкаси поділились на дві команди: чорні й білі. Поділ йшов по вулиці Смілянській, далі вже люди, проживаючи відповідно на тій чи іншій вулиці, реєструвалися за певну команду. Тоді відбулося перше таке змагання, яке вдалося візуалізувати за допомогою великої шахової дошки.
− На День міста ми плануємо встановити рекорд України з наймасовішої гри в шахи, − розповідає Володимир Костенко. – Ми мотивовані це робити, адже люди показали, що їм це цікаво й вони активно долучаються до такої гри.

Основними спонсорами та тими, хто підтримував організаторів, стали Департамент освіти та гуманітарної політики ЧМР, «Епіцентр», івент-агентство «Рудий кінь», кафе «Сантімо», ТРЦ Хрещатик-сіті, «Віва-тур», «Маклаут» та багато інших, які допомагали коштами, сертифікатами.
− Тож запрошуємо всіх охочих взяти участь у цій грі та встановити національний рекорд України, − підкреслив пан Дмитро.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x