Користь та шкода кукурудзи

Користь та шкода кукурудзи

Про корисні властивості кукурудзи відомо давно. Адже, насамперед, цей овоч багатий на вітаміни та мінерали. Кукурудза містить вітаміни групи В, Е, Н (біотин), а також такі мікроелементи, як кальцій, магній, фосфор, калій, натрій, залізо, йод і багато інших

Ви будете здивовані, проте кукурудза містить невелику кількість золота, що бере участь у гормональних процесах, а також позитивно позначається на роботі імунної системи.
Окрім того, кукурудза благотворно впливає на роботу кишківника і допомагає впоратися із закрепами. Люди, які страждають на хвороби печінки, також відчують помітне полегшення при регулярному вживанні кукурудзи, адже вона володіє вираженою жовчогінною дією.
Варені кукурудзяні рильця істотно полегшують перебіг різних видів гепатиту, хвороб жовчного міхура і жовчних проток.
Мало кому відомо, що молода кукурудза сприяє м’якому розчиненню каменів у нирках. Відвар молодої кукурудзи допомагає при захворюванні підшлункової залози, а якщо пити такий відвар регулярно по 1 склянці на день, то можна нормалізувати обмінні процеси в організмі.
Корисні компоненти, що містить кукурудза сприяють зміцненню серця і судин, а також істотно полегшують самопочуття при нападах при подагрі та нефритах.
Лікарі не рекомендують вживати кукурудзу при тромбозах, підвищеному згортанні крові, тромбофлебіті. Крім того, не слід їсти кукурудзу людям зі зниженою масою тіла, а також у період загострень захворювань шлунково-кишкового тракту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x