На Черкащині врятували рибалку, який заблукав в очереті

На Черкащині врятували рибалку, який заблукав в очереті

Цими вихідними рятувальники розшукували рибалку, який заблукав в очереті. Повідомляє речник УДСНС України в Черкаській області Костянтин Проценко.

На лінію «101» надійшло повідомлення про чоловіка, що зник під час риболовлі на річці Дніпро, особливих сподівань знайти його живим у рятувальників було небагато. Проте, рятувальна служба і відрізняється від багатьох інших тим, що завжди діє за алгоритмом, – «поки нічого не втрачено, нічого не втрачено» Саме тому на місце події, в район села Єлизаветівка, Черкаського району оперативно виїхали одразу дві водолазні групи, аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС та фахівці Черкаської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби. До пошуків також залучили рятувальне відділення водного патруля Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС.

За усіма правилами та інструкціями з настанням темряви з міркувань безпеки водолазів, усі пошуки припиняються до світанку. Тому, коли до штабу пошуків, де розглядаючи карти місцевості та течій вирішували куди спрямувати в останні світлі години наявні сили, надійшло повідомлення про знайденого живим загубленця, усі з полегшенням зітхнули.

Обставини події ще з’ясовуються, але за попередньою інформацією, проблеми у «зниклого безвісти» з’явилися, коли рибалка вирішив освіжитися і пішов купатися. Спочатку чоловік заплутався у траві, а коли продирався до берега заблукав вже у зарослях очерету. Тим часом, знайшовши покинутий одяг і особисті речі, батько з яким він виплив на риболовлю здійняв тривогу та звернувся по допомогу до рятувальної служби.

У цьому році це 49 пригода на водних об’єктах області. Загалом під час цих подій потонули 39 людей, 26 осіб вдалось врятувати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x