У Черкасах презентували виставку сучасних художніх фотографій

У Черкасах презентували виставку сучасних художніх фотографій

Напередодні святкування Дня хрещення Київської Русі, що відзначається 28-го липня у день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира – Хрестителя Русі, Черкаський художній музей презентує виставку сучасних художніх фотографій «Києво-Печерська Лавра – святиня України». Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

Експозиція представляє об’єкти та панорами Києво-Печерської лаври, яка входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, фотографії пам’яток архітектури та їх інтер’єрів. Знайомить відвідувачів із всесвітньовідомими печерами, храмами та іншими монастирськими спорудами, що зводилися протягом дев’яти століть – із ХІ до ХХ ст. На фотовиставці представлено 30 світлин.

Києво-Печерська лавра – найбільший і найвизначніший серед православних монастирів України, її істинне духовне серце. Заснована 1051 р. в нещодавно охрещеній країні, вона була першим паростком зрощеної на власному українському ґрунті християнської свідомості. Саме тут знаходяться витоки нашого мистецтва й літератури. Перші написані на цій землі ікони стали взірцем для наступного розвитку іконописання, а Велика Успенська церква Лаври – взірцем для подальшого церковного будівництва в східнослов’янських землях. Тут зародилося літописання, що заклало основу національної історичної науки, тут засновано першу на нашій землі лікарню, тут бере витоки перший східнослов’янський університет – Києво-Могилянська академія. Звідси християнське вчення ченцями-місіонерами поширювалося далі на північ і схід.

Сьогодні глядачі зможуть насолодитися виставкою художніх фотографій, яка відображає чарівні й витончені мережива архітектурних шедеврів та фантастичні візерунки внутрішнього оздоблення будівель Києво-Печерської Лаври.

Виставку створено за сприяння Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x