Черкащани навчилися захищати власну свободу

Черкащани навчилися захищати власну свободу

Інформаційна акція до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми відбулася вчора на Соборній площі. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».
Черкащани навчилися захищати власну свободу

На заході черкащани мали змогу пройти «Лабіринт можливостей» і перевірити свою обізнаність у питанні виїзду закордон. Акція проведена з метою поінформувати громадян про небезпеку потрапляння у ситуацію пов’язану з експлуатацією, а також звернення черкащан до проблеми сучасного рабства, безпечності людей, які погоджуються на сумнівні вакансії та надто привабливі умови праці. Як зазначила координатор заходу, керівник напрямку протидії торгівлі людьми БО «Від серця до серця» Марина Стадник: «Місцяни у ролі мандрівників мали відтворити процес переїзду через кордон, протестувати власні знання і дізналися чи змогли б учасники убезпечитися від ситуацій, пов’язаних із торгівлею людьми».
Черкащани навчилися захищати власну свободу

Волонтер акції Микола Максьома наголошує, що ідея проведення заходу у формі квесту зацікавила більше людей. Учасники під час гри дізналися не тільки про різні види торгівлі людьми, але як правильно оформити документи і які найнеобхідніші речі потрібно взяти із собою.
– Для мене ця акція корисна, адже я постійно їжджу за кордон. Думаю, необхідно проводити такі заходи, адже чимало молоді планують влаштуватися на роботу і мають знати, що потрібно робити аби не потрапити до рук работоргівців, – зауважив учасник лабіринту Олег Гора.
Захід відбувся за участі БО «Від серця до серця», Управління у справах сім’ї, молоді та спорту, Центр зайнятості, Управління освіти, Міграційної служби, Ювенальної превенції та представників Нацполіції міста Черкас. За словами організаторів, на побудову лабіринту витрачено близько 260 коробок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x