Випускники кафедри військової підготовки ЧНУ склали Присягу на вірність народу України

Випускники кафедри військової підготовки ЧНУ склали Присягу на вірність народу України

Кафедра військової підготовки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відсвяткувала перший випуск. На базі однієї з військових частин у місті Черкаси 96 хлопців і дівчат урочисто склали Присягу на вірність українському народу. Зробили це в присутності рідних та друзів. Розділили з ними радість і директори навчально-наукових інститутів, де вони отримують цивільну спеціальність. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧНУ.

За два роки навчання в Черкаському національному студенти опанували стройові прийоми та Статути Збройних Сил України, тактичні прийоми ведення бойових дій, вивчили новітні зразки військової техніки та зброї, навчилися працювати з особовим складом військового підрозділу. Випускники кафедри військової підготовки мали змогу під час польових виїздів удосконалювати свої навички з вогневої підготовки, топографії, експлуатації бронетанкової техніки та озброєння, військової психології. Практичні заняття допомогли студентам успішно скласти підсумкові державні іспити та здобути військову спеціальність. Тепер після складання Присяги наказом Міністра оборони України їм буде надано первинне військове звання молодший лейтенант запасу.

— Хочу подякувати офіцерам, викладачам кафедри за те, що вони підготували гідне поповнення Збройним Силам України. Особлива вдячність батькам майбутніх офіцерів: ви виховали гарних дітей, патріотів України! — зазначив у своєму вітальному слові ректор університету Олександр Черевко подякував голові Черкаської обласної державної адміністрації Юрію Ткаченку, голові Черкаської обласної ради Олександру Вельбівцю, військовому комісаріату і особисто полковнику Євгену Курбету, Головному центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України в Оршанці і його начальнику полковнику Дмитру Коцерубі, військовій частині та її командиру, полковнику Олександру Тимошенку за підтримку в створенні військової кафедри в університеті та за участь у підготовці майбутніх офіцерів!

Олександр Володимирович переконаний: всі, хто прийняв рішення навчатися на кафедрі військової підготовки, є гордістю та надією нації, адже вони — справжні патріоти та вірні захисники Української держави.

Привітав випускників і заступник Черкаського обласного військового комісара Олег Захаренко:
— Ви отримали базову військову підготовку. Звісно, майстерність треба відточувати на практиці. Але ви повинні усвідомлювати, що здобули дуже престижну професію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x