Зорівська ОТГ – одна з найцікавіших громад Черкащини

Зорівська ОТГ – одна з найцікавіших громад Черкащини

Зорівська ОТГ була утворена в 2015 році з ініціативи жителів с. Мехедівка, Драбівського району. Зважаючи на географічну віддаленість від районного центру громада вважала за доцільне, щоб районний центр був ближче та в напрямку Золотіського району, тому люди звернулися до с. Зорівка Золотоніського району. Вибори сільського голови та депутатів було проведено в жовтні 2017 року. До складу громади входять крім сіл Зорівка та Мехедівка 2 села: Богданівка та Вершина-Згарська. Усього в Зорівській громаді проживає 2 789 осіб.

Зорівська ОТГ – одна з найцікавіших громад Черкащини

– За ці трохи більше чим півроку створили апарат сільської ради, в якому працює 16 осіб, розповідає сільський голова Юрій Гунько. – Було створено власний Центр надання соціальних послуг, створено Службу захисту дітей. Також було вкладено в дороги 200 тис. грн. з сільського бюджету, плюс трохи більше 200 тис. грн було вкладено головою місцевого товариства.

Зорівська ОТГ – одна з найцікавіших громад Черкащини

У селі Зорівка, яке є адміністративним центром, журналістам вдалось відвідати місцеву школу та дитячий садок. У Зорівській школі було зроблено утеплення, зараз відбувається косметичний ремонт. У школі навчається 120 дітей. Задвяки допомозі сільгосптовариства харчування дітей обходиться батькам 20-30 копійок на день. В більшості класах у цьому чи минулому році зроблений ремонт. Якщо говорити про дитячий садок, то тут був зроблений ремонт даху, зараз створюється актова зала, також були закуплені дітям нові ліжечка. Планується закупівля нових парт. Усього в дитячому садочку виховується трохи більше 40 дітей. Також у Зорівці було побудоване нове міні-футбольне поле. На ньому змагаютсья та проводять своє дозвілля усі жителі громади. Особливо люблять проводити тут свій час діти. Також місцевою особливістю є фонтан, який розташовується біля будинку культури і є однією з головних пам’яток села.

Віталій Яремчук

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x