13-річний ґвалтівник сидітиме в приймальнику-розподільнику

13-річний ґвалтівник сидітиме в приймальнику-розподільнику

Наразі за фактом зґвалтування 39-річної жительки м. Тальне та спричинення їй тяжких тілесних ушкоджень, внаслідок яких вона померла, правоохоронцями зібрано достатньо доказів причетності до злочину жителя Житомирської області, 13-річного підлітка ромської національності, який на той час тимчасово перебував у м. Тальне. Повідомляють в прес-службі прокуратури Черкаської області.

Зважаючи недосягнення малолітнім зловмисником віку кримінальної відповідальності та з метою попередження його подальшої неправомірної поведінки, за клопотанням прокурора, на підставі рішення суду його поміщено в приймальник-розподільник для дітей.

На цей час досудове розслідування в кримінальному провадженні триває, слідчими та процесуальними керівниками вживаються заходи щодо повного і всебічного з’ясування всіх обставин кримінального правопорушення, а також забезпечення прийняття законних процесуальних рішень.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 121 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років. Водночас, до особи, яка вчинила зазначене діяння до настання віку кримінальної відповідальності, законодавством передбачено застосування примусових заходів виховного характеру від застереження до направлення у спеціальну навчально-виховну установу для дітей і підлітків.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x