На 1,6 млн грн поповнилися бюджети Черкащини у липні

На 1,6 млн грн поповнилися  бюджети Черкащини у липні

Минулого місяця за результатами земельних торгів, організованих Головним управлінням Держгеокадастру у Черкаській області, передано в користування аграріям 18 ділянок загальною площею 263,76 га. Ці ділянки розташовані в Золотоніському (5 ділянок), по три ділянки в Жашківському й Корсунь-Шевченківському, Катеринопільському (2) та по одній ділянці в Драбівському, Кам’янському, Лисянському, Монастирищенському й Смілянському районах. Землі використовуватитуть для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Повідомляють в Головному управлінні Держгеокадастру у Черкаській області.

Стартова ціна продажу прав оренди разом становила 470 тис. 617 грн, або 8% від нормативної грошової оцінки (НГО) земель. У ході проведення торгів орендна плата зросла до 1 млн 579 тис. грн, що в середньому – 26,9% від НГО. Зазначені кошти щорічно надходитимуть до бюджетів місцевих рад, в адмінмежах яких розташовані ці ділянки.
Найдорожчою стала земельна ділянка площею понад 6 га в адмінмежах Корсунь-Шевченківської міської ради, оренда плата за яку зросла до 121,3% від НГО, у грошовому еквіваленті – 73,7 тис. грн (стартова ціна становила 4,86 тис. грн).

Довідково:
Земельні торги проводять відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».
Із детальною інформацією про земельні ділянки, права оренди на які виставлені на продаж, можна ознайомитися в розділі «Земельні аукціони» на офіційному веб-сайті Держгеокадастру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x