Жнива на Черкащині: піврічні підсумки

Жнива на Черкащині: піврічні підсумки

У фіскальній службі області підбили піврічні підсумки операції «Урожай – 2018» Про них поінформувала начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області Наталія Бойко. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаської ОДА.

Так, за січень-червень надійшло 298,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) із заробітної плати працівників агросектору та 125 млн грн ПДФО із орендної плати за паї.

67 сільськогосподарських підприємств значно підвищили рівень оплати праці, ще 19 – забезпечили рівень сплати річної розрахункової суми ПДФО вище середньообласного показника. Від «ризикових» платників надійшло 15,6 млн грн ПДФО, а до кінця року очікується ще 46,5 млн грн цього податку.

Залучено до оподаткування 15,7 тис. одноосібників, які самостійно обробляють земельні ділянки площею понад 2 га та продають надлишки власновирощеної продукції. Уже задекларовано 117,2 млн грн таких доходів.

Цьогоріч за рейтингом Міністерства фінансів України Черкаська область серед найкращих в Україні за темпом сплати по податку на доходи фізичних осіб. Один із чинників цього – операція «Урожай», яка успішно реалізується на Черкащині і загалом в Україні. Торік, саме завдяки операції «Урожай», місцеві бюджети нашого краю отримали додатковий мільярд гривень податків. Цього року очікується вдвічі більше.

Нагадаємо, за 2017 рік Черкаська область увійшла до десяти регіонів України із найбільшою динамікою надходжень податку на доходи фізичних осіб (146,7 відс. при середній по Україні 139,3 відс.). При цьому, наша область посіла друге місце із цих десяти за сумою додаткових надходжень ПДФО (додаткових 1311,6 млн. гривень).

Також нагадуємо, що загалом в області з початку року у тому числі в рамках операції «Урожай» за результатами роботи працівників ДФС Черкаської області у складі робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення роботодавці додатково уклали майже 3 тис. трудових угод з найманими працівниками.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x