На Черкащині двоє отруїлися грибами

На Черкащині двоє отруїлися грибами

Цього тижня у Черкаській області зафіксували два випадки отруєння дикорослими грибами. Повідомляютьв ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України».
Одни із них – житель села Вільховець Звенигородського району. 64-річний пенсіонер вживав смажені гриби парасольки, зібрані у Вільховецькому лісі. Перші симптоми отруєння (слабкість, сонливість, галюцинації) з’явилися вже через годину після вживання грибів. Після звернення до швидкої медичної допомоги хворого госпіталізовано до Звенигородської центральної районної лікарні у важкому стані. Наразі після проведеної інтенсивної терапії стан хворого покращився, за декілька днів він залишив лікувальний заклад. 66-річний житель Сміли, перебуваючи на відпочинку на базі «Виграївські дачі», вживав смажені маслюки, зібрані в лісі поруч. Через дві години після вживання грибів у чоловіка з’явились важкість у животі, нудота, блювота. Машиною швидкої медичної допомоги потерпілий доставлений до Корсунь-Шевченківської центральної районної лікарні у стані середньої важкості. Після надання невідкладної медичної допомоги хворий самовільно залишив лікувальний заклад.
Для запобігання отруєнню грибами ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗУ» застерігає жителів міста та області утриматись від споживання дикорослих грибів узагалі, особливо дітям та літнім людям, та радить своєчасно звертатися за медичною допомогою при виникненні симптомів отруєння.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x