Геннадій Бобов надав допомогу школі на Тальнівщині

Геннадій Бобов надав допомогу школі на Тальнівщині

Піщанський навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» знаходиться в мальовничому місці села Піщана, що на Тальнівщині. Навколо закладу росте сосновий ліс, а неподалік протікає річка Гнилий Тікич, по обидва береги якої розмістилися села Лоташево та Піщана. Чіткої межі між ними немає, – у них одна доля, одна історія, і школа у них теж одна.

Першу школу в селі Піщана було побудовано земством в 1910 році, навчання проводив один учитель, до школи ходили дітки з двох сіл – Лоташевого та Піщаної. Також у 1914 році розпочали будівництво земської школи в селі Лоташево, де навчалися з першого по п’ятий клас діти з сіл Криві Коліна, Лоташево та Піщана. У 1920 році було відкрито єдину Піщанську семирічну школу для дітей обох сіл, директором якої був Іван Федорович Герасименко, родом із Калниболота.

На початку війни у школі німецькі окупанти розмістили свій госпіталь, сосни тоді ще були невеликі, між ними вороги ховали свої танки. Пізніше нацисти перетворили освітній заклад у зерносховище. Під час визвольних боїв корпус школи було зруйновано. Уціліла тільки будівля, де проживали вчителі. Вона стоїть і понині, тільки дах перекрили.

Поки відновлювали Піщанську школу, діти навчалися в інших приміщеннях, що були розміщені в обох селах. У повоєнні роки дітей було багато, одночасно проводилися заняття у трьох паралельних класах, в одному класі нараховувалося до 35 осіб. За довгими столами й лавами, розміщеними в поперек класу, сиділи по 6−7 учнів. Зошити робили з паперових мішків, зшивали, розграфлювали, чорнило виготовляли з ягід бузини. Такими були повоєнні роки…

Із 1941 по 1955 рік директорами Пішанської школи працювали – Кирило Климович Поліщук, Олексій Прокопович Тимошенко, Андрій Харитонович Атоманюк, Арсеній Дмитрович Михайлівський. У 1959 році розпочалось будівництво нового корпусу школи, у 1963 році його було введено в експлуатацію – до цієї роботи доклали багато зусиль директори Микола Кирилович Гришко та Василь Петрович Шур.

Нині школа живе своїм повноцінним життям, на цей час у школі навчається 42 учні, із них 6 першокласників. Також заклад відвідують 18 вихованців дошкільного підрозділу. Завдяки допомозі, що була надана місцевими агровиробниками, сільською радою та жителями села, школу оновлюють та готують до нового навчального року. Зробили чимало: замінили старі вікна на сучасні металопластикові склопакети, провели ремонт зали їдальні, частково встановили електричне опалення тощо. Та все ж проблем вистачає. Саме тому педагогічний колектив закладу, який нині становить 12 осіб, звертається за допомогою до всіх небайдужих людей, які могли б допомогти у вирішенні нагальних питань НВК.

Отже, нещодавно ми вирішили звернутися у громадську приймальну народного депутата України Геннадія Борисовича Бобова щодо сприяння в облаштуванні приміщення для першокласників, адже за новими вимогами все повинно відповідати стандартам початкової школи. Читаючи обласну газету «Нова Доба», ми неодноразово звертали увагу на те, що наш народний депутат надає вагому допомогу освітянським закладам, у тому числі шкільним закладам і в Тальнівському районі. Тому виникла думка звернутися і собі.

Звичайно, були приємно вражені, коли нам зателефонували і поцікавились, що саме нам необхідно, а ще більше були піднесені, коли через короткий проміжок часу нам передали для першого класу сучасний мобільний проекційний екран, мультимедійний проектор та кронштейн для кріплення. Весь педагогічний колектив школи вдячний Геннадію Борисовичу Бобову за турботу, батьківське піклування про майбутнє покоління, розуміння того, що сьогодення без сучасних технологій неможливе.

Зичимо Вам, Геннадію Борисовичу, насамперед міцного здоров’я, радості від життя, позитивних рішень у законодавчій діяльності, енергії та натхнення в нелегкій роботі. Низький уклін Вам та довгих років життя за Ваші добрі справи.

Олександр Дмитрович Польовий, директор Піщанського НВК «ДНЗ – ЗОШ І-ІІ ступенів»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x