Деякі райони Черкащини можуть залишитися без електроенергії

Деякі райони Черкащини можуть залишитися без електроенергії

Можливі наслідки для підприємств-боржників нещодавно оголосив комерційний директор ПАТ «Черкасиобленерго» Ігор Дмитрієв під час прес-конференції.

Для нашого підприємства життєво необхідно отримувати 100 % оплату за поставлену електроенергію, адже «Черкасиобленерго» є стратегічним об’єктом для всієї області. Через осінньо-зимовий період, що наближається, виникає нагальна потреба розрахунку комунальних підприємств, що займаються водопостачанням і водовідведенням окремих регіонів. Загальна заборгованість водоканалів складає близько 10 мільйонів гривень за даними останнього моніторингу. Попри несплату місячної суми підприємствами Золотоноші, Тального та Звенигородки найбільше питань залишається до двох регіонів: Сміли та Умані, – зауважив Ігор Дмитрієв.

Смілянське підприємство «Водгео» заборгувало 3,5 мільйона гривень. Проте вже досягнуто низку домовленостей щодо реструктуризації. У цьому місяці це підприємство сплатило близько 1,7 мільйона гривень. Ігор Дмитрієв зазначає, що планується до кінця року повністю закрити заборгованість Сміли за спожиту електроенергію.

− Гірша ситуація на Уманщині. На відміну від заборгованості підприємством ЖКГ Сміли, яку намагаються погасити протягом найближчого часу, до уманського водоканалу є серйозні питання. Влада району разом із КП «Уманьводоканал» ще не надала жодних конструктивних пропозицій щодо реструктуризації і погашення боргу. Зараз ця сума складає 5,5 мільйона гривень, – зауважив Ігор Дмитрієв і додав, що законодавство України забороняє відпускати електроенергію у борг. Сміла та Умань залишаються досі з водою тільки через те, що в ПАТ «Черкасиобленерго» не хочуть викликати екологічне лихо. Відключення водоканалу від електрики матиме катастрофічні наслідки, в тому числі й через припинення роботи очисних споруд.
Конкретних термінів черкаські енергетики ще не називають, проте, ймовірно, якщо борг «Уманьводоканалу» продовжить зростати і місцева влада ігноруватиме небезпечну ситуацію, то осінь і зиму уманчани ризикують зустріти без води і тепла.

Дар’я Роженкова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x