На Чигиринщині винищуватимуть шкідників лісу. Тож відпочивати краще де-інде

На Чигиринщині винищуватимуть шкідників лісу. Тож відпочивати краще де-інде

В Чигиринському лісгоспі з 22 квітня (орієнтовно протягом двох тижнів) здійснюватимуться винищувальні заходи такого шкідника лісу, як сосновий шовкопряд. Обробка уражених територій проводитиметься в Чигиринському та Трушівському лісництвах.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Винищувальні заходи здійснюються згідно Проекту, погодженого Головним управлінням Держсанепідемслужби у Черкаській області та відповідно Розпорядження Чигиринської районної державної адміністрації №64 від 10 квітня 2014 року «Про організацію заходів при проведенні наземної хімічної боротьби у квітні 2014 року проти шкідників лісу по ДП «Чигиринське лісове господарство».

Наземна хімічна боротьба проводитиметься обприскуванням перетроїдним препаратом «Фастак», за допомогою спеціальної установки «ГАРД» (генератор аерозольний регульованої дисперсності). «Фастак» – це препарат, що дозволений для використання в лісовому господарстві, аналоги якого застосовуються у народному вжитку для боротьби з колорадським жуком та іншими шкідниками садових і городніх культур.
Технологічна особливість хімічної обробки лісових насаджень така, що роботи можна здійснювати тільки в нічний період доби.

Тому звертаємося до жителів та гостей Чигиринщини. Обмежте відвідування на цей час вищезазначених лісових масивів та утримайтеся від випасу великої рогатої худоби до того часу, поки препарат не втратить свою шкідливу дію (а це ще 4-5 діб після проведення хімобробітку).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x