На Чигиринщині лісівники облаштували новий рекреаційний пункт

На Чигиринщині лісівники облаштували новий рекреаційний пункт

Новий рекреаційний пункт облаштували лісівники у Трушівському лісництві Чигиринського лісгоспу. Повідомляють в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.
Назвали його «Три озера», відродивши стару назву цієї місцини. Знаходиться він на межі Черкаського та Чигиринського районів, поблизу сіл Чорнявка й Худоліївка, неподалік річки Тясмин. Про це повідомляють в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
На Чигиринщині лісівники облаштували новий рекреаційний пункт
Працювали над спорудженням півтора місяця. Розміри та його територія досить масштабні, адже одночасно тут можуть відпочивати до 50 осіб.

Велика альтанка зі столами та лавками, навіс та усі зручності для приготування їжі, різні зони відпочинку з природних матеріалів, наглядна природоохоронна агітація, для наймолодших встановили гойдалку, карусель та пісочницю – лісівники продумали усе для комфортного відпочинку на природі.

Для любителів спорту поряд облаштували спортивний майданчик, де можна пограти у волейбол чи футбол. Проте родзинкою цього рекреаційного пункту є невелике озеро, яке розкопали лісівники, віднайшовши старе лісове джерело.
На Чигиринщині лісівники облаштували новий рекреаційний пункт
Як розповідає лісничий Трушівського лісництва Андрій Приходько, місцеві старожили стверджують, що раніше у цьому місці були три невеликих озера. Проте це було ще до заліснення території – до висаджування Чигиринської гряди, яка була створена у середині минулого століття.
– Ми вирішили віднайти лісове джерело, і нам це вдалося, тож відтепер тут маємо невелике озеро. А назву рекреаційному пункту залишили історичну. Можливо, колись віднайдуться й інших два озера. Символічно, що на завершення робіт біля водойми наші майстри віднайшли стару підкову. Вважаємо це добрим знаком, тож розмістили її при вході в рекреаційний пункт, – зазначає Андрій Приходько.

На Чигиринщині лісівники облаштували новий рекреаційний пункт
Директор Чигиринського лісгоспу Роман Фендюр зауважує, що це вже десятий рекреаційний пункт на території підприємства. Роботи з будівництва, благоустрою рекреаційних пунктів проводять за власні кошти підприємства та силами працівників державної лісової охорони.
– У цьому лісі відомі грибні місця, тож відвідувачів тут ніколи не бракує. Рекреаційні пункти будуємо для зручності відпочиваючих, для контролю за перебуванням населення в лісових масивах. Головне, з чим завжди звертаємося до громадян, – дотримуйтеся правил поведінки в лісі, не порушуйте вимог перебування у лісових масивах під час пожежонебезпечного періоду, з повагою ставтеся до праці лісівників, – наголошує Роман Фендюр.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x