У «Славутичі» розвіяли чутки про відставку тренера

У «Славутичі» розвіяли чутки про відставку тренера

Вчорашня домашня поразка черкаського «Славутича» «Тернополю» (0:1) серйозно вдарила по амбітним планам команди.
Вона не лише опустила черкасців з першої четвірки у турнірній таблиці (саме стільки команд матимуть можливість підвищитися у класі), а й спричинила безліч чуток навколо клубу. Головні з них: відставка тренера, яку спростували у клубі, та канікули самих гравців.

Про це пише «Черкаський спорт».

Про що вчора після гри говорили тренери, функціонери та гравці «Славутича», «Черкаський спорт» поцікавився у головних дійових осіб. Ми задали два однакових питання головному тренеру «Славутича» – Юрію Бакалову – та генеральному директору – Володимиру Лашкулу – і отримали цікаві відповіді.
Питання:
1.Після гри відбулося зібрання команди, які головні питання були підняті?
2.Прокоментуйте чутки про ймовірну тренерську відставку?
Юрій Бакалов:

1.Зараз ми маємо певні проблеми, команда не показує той рівень футболу, який від неї очікують. Зараз ми маємо хороші умови роботи, але, разом з тим, ускладнюємо собі завдання у турнірній таблиці. Звісно, все це нікого не влаштовує. І вчора після жахливої гри з «Тернополем» відбулася справжня чоловіча розмова, ініціатором якої був генеральний директор клубу. Зібрався весь колектив, був піднятий цілий ряд питань, зокрема, було запропоновано відправити гравців за свій рахунок і зібратися напередодні гри зі «Скалою».

Вже після цього сам актив футболістів звернувся до Володимира Лашкула з проханням продовжити тренувальний процес перед грою зі «Скалою» у звичному режимі, але без зарплатні на цей період. Фактично це рішення і затвердили, вже 21-го квітня команда повертається зі святкових вихідних і продовжимо роботу.

2.Я не знімаю відповідальності з себе, головна відповідальність за невиразну гру команди лежить на тренері, поки що те, у що грає команда, футболом не назвеш. Але у відставку я не збираюся, цього слова вчора навіть не звучало. Є якісь незрозумілі мені чутки, це просто вигадки. Відставка це найпростіше що може бути. Зараз ми у важкому турнірному положенні, обов’язково треба знайти з нього вихід і гідно завершити чемпіонат. Права на помилку ми не маємо, це прекрасно розуміють і тренерський штаб і футболісти.

Володимир Лашкул:

1.Аналізуючи гру команди в офіційних матчах 2014-го року, ми не задоволені якістю футболу. Навіть історичним матчем проти «Ниви» ми не задоволені. Після цього у нас відбулася розмова виключно з Юрієм Михайловичем: ми дійшли висновку, що гра команди не відповідає очікуванням та рівню проведеної роботи у міжсезоння та вкладеним коштам. Після цього була невиправдана втрата очок в Овідеополі та відносно непоганий, за словами очевидців, матч проти «Шахтаря-3». Була велика надія, що у важливому матчі проти «Тернополя» ми нарешті побачимо очікуваний футбол. Причому цей матч був за шість очок з одним із конкурентів на підвищення у класі. В результаті, ми побачили невиразний матч з малою кількістю моментів. Знаєте, поразки бувають різними, але вчорашня була жахливою.

Ми зібралися з командою у клубному прес-центрі і я сказав, що так невиразно грати перед власною публікою гравці просто не мають права. Футболісти мають заводити вболівальників, демонструвати на полі драйв і самовіддачу, і навіть якщо врони програють, вболівальник має бути задоволений футболом. Також на цій зустрічі я запропонував оригінальний хід. У зв’язку з тим, що всі наші гравці – професіонали, вони можуть готуватися дот гри самостійно, за індивідуальним планом, тобто ми відміняємо збори, проживання на базі, спільне харчування, а гравці до матчу зі «Скалою» беруть відпустку за власний рахунок. На цьому і завершили зустріч. Сподобалося інше: після цього група гравців повернулася і сказала, що хоче залишити умови з власним рахунком, але тренуватися команда має разом і готуватися до гри зі «Скалою» у звичному режимі. Такий хід речей ми й затвердили. Це говорить про присутність командного духу в колективі. Вважаю, у нас всі однодумці і ми з перспективою дивимося у майбутнє.

2. Щодо питання про відставку, то не було навіть такої думки. Мені самому вранці телефонувала низка агентів з пропозицією своїх тренерських кандидатур, не розумію, звідки пішли ці чутки. Агенти нехай не поспішають, немає потреби міняти Бакалова. Команда перебуває у пошуку своєї кращої гри. Думаю, вона має її показати у найближчих матчах і гідно протистояти у Кубку України кращій команді держави, учаснику Ліги Чемпіонів – донецькому «Шахтарю».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x