6,8 тисячі родин внутрішніх переселенців проживає на Черкащині

6,8 тисячі родин внутрішніх переселенців проживає на Черкащині

За оперативною інформацією обласного контактного центру, в області перебуває 6 796 родин внутрішніх переселенців – 11 432 особи. Із них 575 осіб – з Криму та 10 857 – зі східних областей України. Виїхало з регіону 6 794 особи.

У червні цього року внутрішньо переміщені особи одержали щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг – на загальну суму 3 734 ,7 млн грн – відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг».

Також, у 2014-2018 рр. комісією органів соціального захисту населення матеріально-побутових умов проживання понад 3 тисячам осіб виплачено одноразову грошову допомогу за рахунок коштів обласного бюджету на загальну суму 1 241,2 млн грн.

На території Черкаської області перебуває 2 381 дитини, які переїхали з родинами ВПО. За інформацією управління освіти і науки облдержадміністрації у навчальні заклади в регіоні влаштовано 1 332 дитини, зокрема в дошкільні навчальні заклади та загальноосвітні. 76 дітей знаходяться з батьками удома. У вищі навчальні заклади зараховано на навчання 122 особи, у професійно-технічні навчальні заклади – 28.

Питанням оздоровлення й відпочинку дітей ВПО переймається управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Так, упродовж 2015-2017 рр. оздоровлено більше 2 тисяч дітей.

Як інформують в УДМС України в Черкаській області, близько 6,3 тисяч переселенців одержали різні види адміністративних послуг, зокрема щодо реєстрації місця проживання, місця перебування, оформлення паспорта, видачі паспортів громадянина України для виїзду за кордон, видачі проїзних документів дитини.

Стосовно надання медичної допомоги в регіоні зазначимо, що за інформацією управління охорони здоров’я облдержадміністрації, до закладів охорони здоров’я області звернулося вже в цілому близько 10 тисяч осіб, із них 3,6 тисяч дітей. За весь час народилося 237 дітей.

До Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області звернулося близько 8 тисяч внутрішньо переміщених осіб з питань переведення виплати пенсії за місцем фактичного проживання.

Окрім того, за інформацією Черкаського обласного центру зайнятості до центрів зайнятості області звернулося 2,3 тисячі осіб. Із них 873 особи працевлаштувались.

Черкаський обласний контактний центр має налагоджену співпрацю з благодійними фондами та громадськими організаціями: «Центр гостинності для переселенців», « Від серця до серця», «Самооборона Майдану Черкаської області», «Громадський блокпост», «Демократична дія», «Сила права», «Вінницька правозахисна група» та інші. Центр також постійно співпрацює з громадськими організаціями «Другий дім – Черкащина», «Спільнота біженців з Донецька та Сходу України», «Допомога» при відділенні Міжнародного благодійного фонду «Христос для всіх міст». Разом проводять тренінги, наради, круглі столи. Завдяки міжнародним донорам (Міжнародна організація з міграції) надаються гранти на відкриття власного бізнесу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x