Як я смартфон купувала

Нещодавно вирішила придбати собі новий телефон.

Одразу виникло чимало питань: які характеристики врахувати, де камера краще, від чого залежить коректність роботи програм?

Передивилася кілька оглядів блогерів, але все одно не змогла визначитися. Тоді звернулася до професіонала Руслана, експерта з продажу мобільної техніки.

Ось що він мені порадив:

Найперше, необхідно визначитися навіщо вам потрібен смартфон.

Якщо лише для розмов, то є вибір великий, а якщо потрібен для створення світлин, то слід детальніше вивчити його параметри.

Найчастіше, за словами експерта, покупці звертають увагу на три речі: камеру, батарею та процесор.
Якщо ви плануєте робити якісні світлини, то слід звертати увагу на такі характеристики: по-перше, кількість модулів (камер), адже деякі сучасні моделі мають два фотомодулі. Перевага полягає у тому, що один з них спрямований на деталізацію, інший на кольоровий спектр. Ви можете робити якісне портретне фото, використовувати можливості макрозйомки. По-друге, дивіться не тільки на кількість мегапікселів, але й на їхній розмір. Якщо піксель великий, то зображення вийде не дуже якісним. Вагому роль відіграє розмір діафрагми. Чим менше її число, тим більше світла потрапляє на об’єктив і тим краще зберігається якість знімання камери навіть при низькому освітлені. Для відео ліпше, якщо телефон містить функцію стабілізації, бо вона дозволяє записати картинку без «тряски».

Менше уваги покупці приділяють процесору. Це одна із найбільших помилок, бо він як серце і мозок телефону одночасно. Процесор відповідає за завантаженість і виконання команд. Конкурентними і якісними вважаються розробки Qualcomm, Kirin від Huawei, Exynos, MediaTek. Останній вид найчастіше використовують в бюджетних моделях. Для геймерів краще підійте телефон із Qualcomm процесором, а для комфортного користування Kirin та Exynos.
Як правило, батарея з ємністю 2700-3000 mAh вистачає на повний світловий день, тобто, зранку до вечера. Якщо від 3300 до 4000 mAh, то на півтора дня. При виборі враховуйте і цей показник.

Щодо пам’яті, то варто розуміти, що від неї залежатиме наскільки швидко працюватимуть програми. Оперативну збільшити не можна, а постійну тільки за допомогою карти пам’яті чи хмарних сервісів. Радять обирати телефон з об’ємом пам’яті від 16 Гб. За допомогою сервісів можна дублювати фотографії, контакти, інші медіафайли, але для цього необхідно мати інтернет.

Варто звертати увагу на лоток для SIM-карт, адже в більшості сучасних моделей він гібридний, тобто коли можна помістити дві SIM-карти або SIM-карту та флеш-пам’ять. Для людей, яким необхідний зв’язок з двох SIM-карт рекомендовано обирати повноцінній слот, де враховується ця особливість і додатково є можливість використовувати карту пам’яті.

Користувачам з обмеженим бюджетом радять купувати смартфони від 3 тис. грн, адже в інших телефонах, навіть якщо будуть чудові характеристики, є ризик, що деталі зроблені із дешевих матеріалів і телефон не функціонувати так, як ви цього очікуєте.

Коли ви придбали телефон, важливо пам’ятати про безпеку і вберегтися від крадіїв.

Найпростіший спосіб – поставити захист на смартфоні: пароль, PIN-код, графічний ключ, відбиток пальця. Дорогі смартфони можна розблокувати сканером обличчя та рогівки ока. Також вони мають функцію відображення на заблокованому дисплеї інформації про власника. Ви можна розмістити особисті дані: ім’я, прізвище, мобільний номер. У деяких телефонах пропонується в антивірусних програмах функція «Антикрадій», яка дозволяє в разі виникнення крадіжки заблокувати гаджет, видалити з нього дані, зробити фото на фронтальну камеру, показати геолокацію або ввімкнути сирену, яку не зможе вимкнути ніхто, окрім власника. А також є функція, що у разі викрадення телефону, на номер довіреної особи приходить повідомлення місцезнаходження, навіть якщо SIM-карта вставлена інша. Існує чимало подібних способів захисту смартфону, тому оберіть, який із них вам більш зручний.

Пам’ятайте, потрібно не тільки самостійно ознайомитися з характеристиками, адже бувають випадки, коли високі показники не ознака якості, але й передивитися думки оглядачів. Попри це не соромтеся підходити до консультанта і питати про все, що вас хвилює. Експерти знають, з яким телефоном вам буде зручно і комфортно у користуванні.

Гарних покупок!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x