Городищенські старшокласники відкрили для себе Німеччину

Городищенські старшокласники відкрили для себе Німеччину

Група школярів-старшокласників із Городища два тижні перебувала у Німеччині. Поїздку організували Німецький Червоний Хрест в Ульзені (Нижня Саксонія) та Німецько-Українське товариство у графстві Бентхайм. Товариство діє вже понад чверть століття, один із напрямків роботи – обмін молодіжними делегаціями. Діти живуть у сім’ях, для них організовуються цікаві екскурсії. Цього разу до Німеччини вирушили 18 дітей і 4 дорослих. Керівник групи – багатолітній координатор німецько-українських програм Олександр Щепак.
У Німеччині городищенським школярам усе сподобалося. Вони побачили промислові центри та затишну провінцію, де і живе більшість німців. Припали до смаку будиночки, які дуже красиво оздоблені квітами, а також вразили великі вітряки, які дають електроенергію. Звичайно, трішки хвилювалися, очікуючи на зустріч з німецькими родинами, але швидко звикли і знайшли спільну мову.
З групою весь час був великий друг України підприємець і меценат Альберт Цегер. Він вже багато років допомагає організовувати поїздки, неодноразово привозив гуманітарну допомогу, має звання Почесний громадянин м. Городище.
В Німеччині дітей радо вітали очільники місцевих громад. Представник одного з банків вручив кожному старшокласнику по 20 євро на кишенькові витрати. Були цікаві екскурсії. Відвідали завод у Папенбурзі, де збирають круїзні судна, величезні кораблі. Удень розважалися, їздили в місто, увечері гуляли біля моря та спілкувалися.
Із пам\’яток старовини особливо вразив тисячолітній графський замок у Бад-Бентхаймі. Побували на великому рок-концерті під відкритим небом.
В один із днів їздили дивитися, як живуть німецькі фермери. Нині Європа дуже сильно потерпає від посухи. Познайомилися з німецькими дітьми. Найбільше сподобався парк розваг, де відчули, що таке справжній адреналін.

Володимир ЧОС

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x