У Каневі встановлять трансформатор вагою 27 тонн

У Каневі встановлять трансформатор вагою 27 тонн

Трансформатор потужністю 10 МВольт/Ампер переміщують із Черкас до Канева, для забезпечення електропостачанням міста і району, оскільки той, що використовували до цього часу, вийшов з ладу. Для підняття і встановлення на машину 27-тонного обладнання було застосовано спеціальний кран. Тягач із спеціальною платформою має здолати шлях від Геронимівки до Канева, двічі перетнувши Дніпро.

– На підстанції «Магніт» у цьому році вийшов з ладу трансформатор потужністю 16 МВольт/Ампер, – розповідає заступник директора технічного ПАТ «Черкасиобленерго» з високовольтних мереж В’ячеслав Гайко. – Це двотрансформаторна підстанція. Зараз на одному трансформаторі заживлені всі споживачі Канева і Канівського району. Щоб забезпечити безперебійне живлення, заплановані в «Черкасиобленерго» роботи по переміщенню трансформатора із підстанції «Соснівка» потужністю 10 МВольт/Ампер на підстанцію «Магніт». Спочатку планували доставляти через Мошни і Софіївку, але стан доріг не задовольняє безпечного переміщення трансформатора, тому був обраний інший маршрут. Всі дозволи на перевезення вже отримані.

За словами спеціалістів, доставка і монтаж трансформатора на підстанції триватиме 3 тижні. Замість того трансформатора, який відвезуть у Канів, в «Соснівці» буде встановлено інший, менш потужний, але цілком здатний справитися із поставленими завданнями.

Владислав Бедринець

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x