Прогноз погоди на Черкащині на 10 днів

Прогноз погоди на Черкащині на 10 днів

Сьогодні потужний північний антициклон забезпечив у Черкасах рекордно високий для серпня атмосферний тиск – 762 мм рт. ст., що аж на 11 одиниць вище за норму для цього часу та вперше зареєстровано у нинішньому сторіччі. Тому метеозалежним людям в цей період слід знизити інтенсивність фізичних навантажень та слідкувати за самопочуттям. Повідомляють в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

До 20 серпня в області очікується стабільна синоптична ситуація – переважатиме сонячна, малохмарна, суха погода із денними температурами 27..32°. Така погода і надалі провокуватиме зростання пожежної небезпеки в екосистемах регіону, яка вже і сьогодні має найвищий 5 рівень.

За попередніми розрахунками та беручи до уваги особливості синоптичних процесів цього літа, після 20 серпня в області існує висока ймовірність ранніх проявів осені: зниження денної температури до +18…+20º, а нічної – до +6…+9º. Найбільш суттєві дощі можливі у в кінці другої-початку 3 декади.
Тому вже зараз слід використовувати кожну погожу годину для завершення підготовки до зимового періоду, а також проведення ремонту доріг, де вже мають набиратися темпи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x