Майже 37 відсотків кам’янчан підписали декларації з лікарем

Майже 37 відсотків кам’янчан підписали декларації з лікарем

8 серпня 2018 року в залі засідань Будинку рад відбулась робоча нарада щодо впровадження медичної реформи у районі. У зістрічі взяли участь голова районної державної адміністрації Богдан Солошенко, голова районної ради Сергій Сундуков, начальник фінансового управління районної державної адміністрації Ольга Гвоздик, головний лікар комунального некомерційного підприємства «Кам’янський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги» Світлана Німченко, представники міської ради та голови сільських рад.

Перед присутніми виступила головний лікар комунального некомерційного підприємства «Кам’янський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги» Світлана Німченко, яка поінформував присутніх про темпи проведення реформи у районі. Світлана Василівна зазначила, що етап медичної реформи, який стартував в Україні з липня, передбачає фінансування медичних закладів за принципом «гроші йдуть за пацієнтом», тобто фінансування медичних закладів залежить від кількості пацієнтів, які підписали декларації із лікарями, ознайомила присутніх із станом справ на сьогодні, що стосуються впровадження медичної реформи в районі.

– З липня 2018 в районі здійснюється підписання декларацій з лікарем. Відомості про лікарів первинної ланки внесено до медичної електронної системи е-Health. Підписання декларації з лікарем – важливий аспект однієї з основних реформ нашої держави – медичної реформи. У нашому районі створені належні умови для підписання декларацій з лікарем, тому ми запрошуємо кам’янчан завітати до медичних закладів району та обрати собі лікаря. На сьогоднішній день 36,9 % населення району підписали декларації з лікарем, в тому числі місто Кам’янка – 42%.

Учасники наради активно задавали питання на які отримали вичерпні відповіді.

Ірина Скорик

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x