Подаруйте старим речам життя

Подаруйте старим речам життя

Старі речі, які нерідко роками валяються в коморі, можуть ще стати в пригоді, якщо застосувати їх не за прямим способом використання.

Труби. З труб можна легко зібрати опору для рослин або каркас для парника. Особливо зручно з цією метою використовувати металопластикові конструкції. Якщо ж обсадити опори декоративними в’юнкими рослинами, можна зробити альтанку.

Старі колеса. Для автомобільних шин придумано безліч способів застосування, а спробуйте зробити квітковий горщик з обода. Прикрасити таку «вазу» можна мозаїкою. Щоб її отримати, скористайтеся пляшками або старим посудом. Таким чином позбавитеся і від них теж. Спочатку почистіть колесо, покрийте фарбою для металу, потім оформіть мозаїку за допомогою клею для металевих поверхонь. Шви між мозаїкою можна заробити затиркою для кахлів. Викладіть внутрішню поверхню поліетиленом, в якому потрібно зробити отвори для дренажу. Потім засипте ґрунт і посадіть рослини.

Квіткові горщики. Зі старих розбитих горщиків можна скласти красиві композиції, якщо розташувати черепки на декількох рівнях, кожен з яких засадити рослинами і додати пару фігурок для прикраси.

Порожні пляшки. Для кольорових скляних пляшок є як мінімум два нових способи застосування: оформити садові доріжки або клумби парканом з них. Пристосувати пляшки для поливу. Якщо наповнити її водою і увіткнути в землю поруч з рослиною, то ґрунт заб’є шийку і вода буде повільно просочуватися і зволожувати коріння.

Старий холодильник. Коли холодильник перестане працювати, а майстер скаже, що відновити його не можна, попросіть фахівця зняти компресор. У верхній і нижній стінках проробіть отвори, в які вставте труби і виведіть їх над землею (для вентиляції). Частково заритий у землю непрацюючий холодильник стане хорошим сховищем для картоплі.

Консервні банки. Фарба, молоток, цвяхи різного діаметру, ніж. З таким набором з бляшаної банки можна зробити абажур для лампочки або свічник.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x