Міліціонери провели екскурсію для черкаських учнів

Міліціонери провели екскурсію для черкаських учнів

Днями оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей Придніпровського районного відділу міліції капітан міліції Вікторія Корчака організувала та провела навчальну екскурсію до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Черкаській області учнів 6-го класу Черкаської загальноосвітньої школи № 25. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі міліції.
Ознайомлення з експертним підрозділом, історією криміналістики та судової експертизи розпочалося із розповіді про розвиток науки криміналістики та виникнення різних видів експертних досліджень.

Головний фахівець відділу організаційно-методичного забезпечення НДЕКЦ при УМВС України в Черкаській області Леонід Онисимович Сидоренко на чисельних прикладах ознайомив учнів з завданнями, які ставляться перед різними видами експертиз, та можливостями їх вирішення. Особливе захоплення у відвідувачів викликала лекція про дослідження зброї. Учні, особливо хлопці, з зацікавленістю роздивлялися зразки холодної та вогнепальної зброї та цікавилися принципом її будови.

Багато цікавого побачили екскурсанти і у відділі хімічних досліджень. Фахівець своєї справи головний експерт відділу спеціальних видів експертиз Костянтин Король розповів про проведення дослідження тканин, наркотичних засобів, горілчаних виробів. Особливу увагу звернув на небезпеку наркотичних речовин, та на те, що за зберігання, збут та вживання наркотиків може настати кримінальна відповідальність. Показав хімічну лабораторію та пояснив принципи роботи приладів, які використовуються в дослідженнях.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x