ЧНУ розвиває співпрацю із канадським університетом у сфері соціальної роботи

ЧНУ розвиває співпрацю із канадським університетом у сфері соціальної роботи

Університет Томпсон Ріверс, що є одним із провідних закладів вищої освіти Канади, готовий співпрацювати з Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького. Це засвідчив під час свого візиту до Черкаського національного професор канадського університету Олександр Кондрашов. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби ЧНУ ім. Богдана Хмельницького.

Олександр Кондрашов – випускник Львівської політехніки, який навчався в магістратурі й докторантурі в Канаді і вже 10 років викладає там соціальну роботу.

Викладачі кафедри соціальної роботи і соціальної педагогіки Черкаського національного та її завідувач Світлана Архипова три роки співпрацюють із канадським науковцем. Він неодноразово читав лекції та проводив семінари для українських колег за допомогою скайп-зв’язку. Започатковано було ряд спільних проектів.

Під час візиту до України канадський професор побував і в ЧНУ, зустрівся з черкаськими колегами та ректором Олександром Черевком.

– Наша команда постійно працює над тим, щоб університет був привабливий для студентів, щоб освітні послуги були якісні і відповідали вимогам часу. Показовим у цьому є навчально-науковий інститут педагогіки, соціальної роботи і мистецтва, де вже 20 років діє кафедра соціальної роботи і соціальної педагогіки. Спеціальності, яким навчають в інституті, користуються популярністю в абітурієнтів, – поінформував гостя ректор.

На зустрічі йшлося про вищу освіту України й Канади, про особливості вступу й здобуття фаху в обох країнах. Олександр Черевко розповів про те, що українська система вищої освіти активно реформується. Вищі навчальні заклади вдосконалюють свої навчальні програми, зважаючи на потреби ринку праці. Працюють також над розширенням міжнародної співпраці, пошуком зарубіжних партнерів. Тому науковці ЧНУ зацікавлені в співпраці з Університетом Томпсон Ріверс.

Учасники зустрічі, серед яких проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко, директор ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Тимофій Десятов, завідувач кафедри Світлана Архипова, обговорили напрями цієї співпраці.

За словами Олександра Кондрашова, онлайн-лекції та конференції є однією зі складових його викладацької роботи. Цей спосіб навчання є найдоступнішим на сьогодні, тож українські студенти матимуть змогу отримувати знання безпосередньо від канадського професора, знаходячись у навчальних аудиторіях ЧНУ.

Запроваджуватимуться й інші форми роботи: академічні обміни студентами, викладачами. Незабаром кілька студентів ЧНУ підготують міні-проекти і впровадять їх у практику. Крім того, Олександр Кондрашов запросив черкаських колег взяти участь у спільних українсько-канадських грантових програмах, що фінансуються канадським Урядом.

Цікавою для обох сторін є тема дослідження Голодомору 1932-1933 років, адже напередодні річниці цих подій університет готує міжнародну конференцію. Вона може зацікавити й інші заклади вищої освіти, громадські організації Канади.

За словами ректора, у перспективі можливе відкриття Центру канадознавства в ЧНУ. Усі ці плани знайшли відображення в протоколі про наміри, який Олександр Кондрашов передасть керівництву Університету Томпсон Ріверс.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x