Фахівці пояснили чому у Черкасах смердить

Фахівці пояснили чому у Черкасах смердить

Їдкий сморід, від якого потерпають жителі Черкас вже протягом кількох ночей, спричинений перевищенням аміаку в повітрі. Про це у коментарі сайту vikka.ua повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань. Повідомляють на сайт vikka.ua.

До редакції сайту звернулися жителі районів Д, Хімселища та Річкового вокзалу, мовляв, другу ніч їх турбує їдкий незрозумілий дим, що нагадує запах палених шин. Причину кореспонденти дізнавались у фахівців.
Згідно з результатами вимірювань лабораторії Черкаського обласного центру з гідрометеорології, метеорологічні умови сприяли накопиченню шкідливих домішок у атмосферному повітрі. Зазначимо, вдень температура сягала 29 градусів.

«13 серпня о 19:00 у Дніпровському мікрорайоні міста концентрації аміаку становили 1,2 ГДК, а о першій годині ночі концентрація цієї неорганічної сполуки у повітрі центральної частини міста становила 1,4 ГДК. Перевищення по інших шкідливих домішках не зафіксоване», – розповідає Віталій Постригань.
Фахівець додає, що зараз метеорологічні умови сприяють накопиченню шкідливих домішок у повітрі, тому підприємствам слід це враховувати при здійсненні викидів в атмосферу, а жителям Черкас – не допускати спалювання сміття та різних відходів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x