Відданий пес допоміг врятувати свою господиню

Відданий пес допоміг врятувати свою господиню

Про цей випадок, що стався днями в обласному центрі, повідомляють в прес-службі УДСНС України в Черкаській області.
Гуляючи увечері на пустирі із собакою, 41 річна жінка, потрапила до каналізаційного люка. Подія сталася, коли жінка прямувала за своєю вівчаркою і не помітила серед нескошеної трави відкритий люк в який і впала.

Відданий пес допоміг врятувати свою господиню

Опинившись серед будівельного сміття на дні колодязя, травмована та перелякана жінка почала звати на допомогу. Нажаль, почути її голос з під землі на пустирі між двома будівельними майданчиками новобудов було неможливо.
На щастя, попри панічний напад та сильний біль від отриманих травм, жінка здогадалася набрати телефон «101».
Спілкуючись із потерпілою, диспетчер служби порятунку, одразу зрозуміла усю складність ситуації.
Перебуваючи у темряві під землею, потерпаючи від страху та болю жінка втратила орієнтування і постійно плуталась у визначенні, навіть приблизно, свого місця перебування. З\’ясувавши, що жінка зазвичай вигулює собаку між вулицями Лазоренка і Тараскова, диспетчер оперативно-координаційного центру спрямувала у цей район рятувальне відділення.
Шукаючи інші можливості для порятунку потерпілої, застосувавши спеціальні психологічні методики, фахівець ДСНС, підтримуючи із жінкою постійний зв’язок, зуміла не лише заспокоїти її, а й налаштувати на співпрацю.

Відданий пес допоміг врятувати свою господиню
Під час спілкування, з\’ясувалось, що увесь час від падіння, поруч із отвором колодязя, чекаючи на господарку сидить її собака. Виконуючи поради диспетчера, потерпіла подала своїй вівчарці Алісі, команду, – «Голос»!
Рятувальники, які для кращого огляду місцевості піднялися на висоти кількох будівель почули собачий гавкіт, що дозволило їм визначити місце події.
Розумний пес не кинув господиню в біді, і лаяв аж поки на його голос до місця події не вийшли рятувальники. Піднявши потерпілу на поверхню, фахівці ДСНС передали її до рук лікарів.

Відданий пес допоміг врятувати свою господиню
Після первинного медичного огляду, жінку, яка скаржилася на біль у грудях та ногах, каретою швидкої допомоги доставили до лікарні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x