Черкащанина засуджено за хабар слідчому

Черкащанина засуджено за хабар слідчому

Канівський міськрайонний суд визнав обгрунтованими доводи прокурора про порушення начальником одного з підрозділів комунального підприємства вимог антикорупційного законодавства та притягнув останнього до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу в розмірі 1 700 грн. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби прокуратури Черкаської області.

Постановою суду від 07.08.2018 вказаного чиновника визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 2 ст. 172-6 (порушення вимог фінансового контролю) Кодексу України про адміністративні правопорушення, оскільки він, набувши у власність автомобіль «Mitsubishi ASX», вартістю майже 506 тис. грн., несвоєчасно повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у своєму майновому стані, що зумовлено купівлею вказаного автомобіля. На цей час рішення не набрало законної сили.

Також прокуратурою відстояно правову позицію під час судового розгляду справи про адміністративне правопорушення, пов’язаного з корупцією, за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП, стосовно головного державного виконавця одного із відділів державної виконавчої служби ГТУЮ в м. Черкаси, яка несвоєчасно, без поважних причин подала щорічну електронну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Постановою Соснівського районного суду м. Черкаси посадовця визнано винуватою у вчиненні інкримінованого правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу розміром 850 грн. На цей час рішення набрало законної сили.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x