Працівники ЧНУ взяли участь у заходах із нагоди заснування Товариства Костянтина Паустовського

Працівники ЧНУ взяли участь у заходах із нагоди заснування Товариства Костянтина Паустовського

Працівники Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяли участь в урочистостях з нагоди відкриття меморіального знака в Санжейці на Одещині, де жив і творив російський письменник українського походження Костянтин Георгійович Паустовський. Відкриття приурочили до двадцятип’ятиріччя заснування Товариства Костянтина Паустовського в Одесі. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби навчального закладу.

За словами учасниці заходу, професора кафедри української літератури та компаративістики ННІ української філології та соціальних комунікацій Людмили Ромащенко, уже багато років поспіль триває плідна творча співпраця між Одеським музеєм Паустовського і створеним на базі Черкаського національного університету Клубом Костянтина Паустовського.

– Костянтин Паустовський – це відомий усьому світові письменник, номінант на Нобелівську премію, нащадок гетьмана Сагайдачного. Його дитинство пройшло в Черкасах, про що з любов’ю і ніжністю оповідається в найкращому творі письменника «Повісті про життя»: «Поездки в Черкассы и Городище были в моем детстве праздниками, а будни начинались в Киеве, на Святославской улице, где в сумрачной и неуютной квартире проходили длинные зимы».

Приємною несподіванкою під час заходу стала презентація матеріалів конференцій, присвячених творчості письменника. Викладачі і студенти ЧНУ були постійними учасниками цих заходів. Ми також довідалися, що видано українською мовою його казки, на які з нетерпінням чекають найменші читачі, – підсумувала Людмила Іванівна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x