«Магію фарб» презентували в Черкаському художньому музеї

«Магію фарб» презентували в Черкаському художньому музеї

16 серпня 2018 року у Черкаському художньому музеї відкрилася виставка «Магія фарб» Георгія Косміаді (1886 – 1967). Ця подія є неординарною для Черкаського краю. На виставці презентовано творчий доробок художника, який жив на зламі ХІХ – ХХ століть; художника, який навчався у студіях відомого живописця й графіка Валентина Сєрова; художника, який в Російській імперії займав посаду помічника головного архітектора Москви; художника, який, рятуючись від радянської влади, змушений був залишити Україну й виїхати за кордон, де продовжив творити. Близько 40 художніх виставок Георгій Косміаді відкрив у Німеччині. Про це «Нова Доба» дізналася із Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

Із здобуттям незалежності в український мистецький простір повертається ім’я Георгія Петровича Косміаді – художника, педагога, новатора. Чимало зусиль до цього доклала його донька Надія, яка продовжує виставкову діяльність батька. У 2013 році у Рівному, де до еміграції проживав художник із родиною, започатковано творчу відзнаку – мистецьку премію імені Георгія Косміаді. У цьому вбачаємо схожість ролі особистості Георгія Косміаді для Рівного із масштабністю та значенням для Черкас Данила Нарбута.

Художній музей висловлює щиру вдячність донці художника Надії Георгіївні Саннов-Косміаді та директору Олександрівської спеціалізованої мистецької школи-інтернату Наталії Ростиславівні Тарасевич за сприяння в організації виставки.

Виставка діятиме до 16 вересня 2018 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x