Чим подорожі корисні для здоров’я

Чим подорожі корисні для здоров’я

Кожна людина вибирає для себе спосіб відновлення сил. Найпоширенішим та найефективнішим видом відпочинку є різноманітні подорожі та поїздки, які дозволяють приємно й з користю провести час. У чому ж справжня користь такого відпочинку?

Настрій підвищується. Навіть уже на етапі планування подорожі. Британські вчені виявили, що люди відчувають себе більш щасливими, коли збираються у відпустку (ніби це і так не було зрозуміло). А їхні американські колеги довели, що люди, які подорожують хоча б раз на рік, страждають на депресію на 20 % рідше, ніж ті, хто взагалі не подорожує або робить це дуже рідко.

Підвищується інтелект. Коли світ навколо стає зрозумілим і одноманітним, мозок перестає обтяжувати себе роботою. Подорож його «струшує», прибирає наліт автоматизму з інтелектуальної діяльності. Зміна декорацій зміцнює зв’язки між нейронами – ці клітини відповідають за нашу кмітливість. Схожий результат дає вивчення нової мови або нове хобі.

До того ж, мало що так стимулює творчість, як нові враження. Ернест Хемінгуей, Габріель Гарсіа Маркес і Марк Твен надихалися подорожами – можливо, і вам у відпустці спаде на думку пара геніальних ідей. Учені з Піттсбурзького університету в США навіть заявили, що подорожі можуть запобігти хворобі Альцгеймера. Ну, або хоча б знизити ризики.

Зміцнюється імунітет. Для нас нова країна – захват, а для імунної системи це той ще стрес. Незнайомі мікроорганізми змушують її весь час бути в тонусі. Доводиться виробляти нові антитіла – а це зміцнює захист нашого організму і робить його стійкішим до хвороб.

Знижується ризик серцево-судинних захворювань. Коли ми проводимо відпустку вдома, то не відпочиваємо до кінця: залишаються звичні справи й проблеми, спілкування все з тими ж людьми, «битовуха»… А подорож – це маленька втеча від цих обов’язків. Уже на третій день поїздки знижується рівень тривожності, і цей ефект залишається ще на кілька тижнів після повернення. Завдяки йому люди, які щороку подорожують, на 20 % рідше страждають на хвороби серця і судин.

На нашій планеті багато цілющих місць. Термальні джерела є в Ісландії, Чехії, Італії, Угорщині та ще десятку країн. Вони очищають шкіру, знімають біль і стрес, лікують різні захворювання – це цілий комплекс процедур для вашого здоров’я. І ніякі СПА-салони, ніякі басейни з морською водою не відтворять вам цей ефект удома.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x