Українці святкували день України

Українці святкували день України

У муніципальній раді міста Юніон, Нью-Джерзі‚ 19 серпня зібралася українська громада на відзначення Дня незалежности України. Були внесені прапори США, України, громадських організацій. Заспівали гимн США. Священики католицьких церков оо. Іван Говгера (гість з Стрия в церкві св. Марії‚ Картерет) і Руслан Романюк з Церкви св. Володимира у Елізабет виголосили молитву. Консул України в Ню-Йорку Денис Семенович розповів про сучасність України‚ подякував закордонним українцям за допомогу Україні і закликав громадян України до участи у наступних виборах президента України. Радник міста Рендолф Роман Гірняк виголосив доповідь, Промовляли голова відділу Українського Конґресового Комітету Америки в Нюарку-Ірвінґтоні Роман Мигаль (він також провадив програмою), голова Організації Оборони Чотирьох Свобід України Михайло Козюпа. Член міської ради Юніону Мануель Фіґорито виголосив вітання і вручив вітальну проклямацію від міста. Діти винесли до щогли прапор України, який було піднесено під спів гімну України.

Опісля усі переїхали до Народного дому в Ірвінґтоні, де відбувся святковий обід, були виголошені вітання і у мистецькій програмі виступили ансамбль Українського народного танцю «Іскра» (керівник Андрій Цибик) з танцями «Привіт»‚ «Чужі»‚ «Дев’ятка» і «Гопак» та відома бандуристка Оксана Телепко з в’язанкою патріотичих і ліричних пісень. Святкування підготував комітет‚ у складі якого були Олександер Галущак‚ М. Козюпа‚ Р. Мигаль‚ Михайло Пичко‚ Тома Пиз‚ Юрій Симчик‚ Михайло Шпигульський.

На світлинах (Фото: Левко Хмельковський):
Українці святкували день України
Промовляє Консул України в Ню-Йорку Денис Семенович.

Українці святкували день України

Член міської ради Юніону Мануель Фіґорито (третій зліва) вручає вітальну проклямацію (зліва) Романові Гірняку‚ Романові Мигалю і Денисові Семеновичу.
Українці святкували день України

Піднесення прапора України в місті Юніон.
Українці святкували день України

Учасники свята біля муніципальної ради міста Юніон.
Українці святкували день України

Анна і Михайло Козюпи на вулиці міста‚ яку прикрасили українські прапори і святковий транспарант.
Українці святкували день України

Танець «Гопак» виконує ансамбль «Іскра».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x